Update & Inventarisatie skiff- en C1-gebruik volwassenen

Geplaatst op 26-04-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jannemieke ter Horst

Conform de maatregelen van het RIVM omtrent het Coronavirus is de K.A.R. & Z.V. ‘De Hoop’ momenteel nog steeds gesloten voor volwassenen. De Hoop is vanaf komende woensdag alleen toegankelijk voor jeugdroeiers tot en met 18 jaar en er wordt hard gewerkt om dit, onder leiding van Jeugdcoordinator en Hoofdcoach Junioren Lorenzo van Velzen, mogelijk te maken. 

De Hoop bereidt zich tevens voor op een eventuele verruiming van de maatregelen waarbij skiffen en het roeien in C1-boten voor volwassenen wordt toegestaan. Graag wil het bestuur alvast een beeld krijgen van het aantal geïnteresseerde skiffeurs en C1-roeiers om het individueel sporten in goede banen te kunnen leiden. Hiervoor is een inventarisatieformulier opgesteld. Ieder lid met minimaal SII permissie kan in dit formulier zijn of haar voorkeuren doorgeven. Het bestuur zal deze input gebruiken om binnen de richtlijnen het skiffen en roeien in C1 boten voor volwassenen mogelijk te maken, zodra dit vanuit de verschillende instanties is toegestaan.
Het bestuur houdt de richtlijnen en aanpassingen vanuit de overheid, het RIVM, de KNRB, de ARB en de gemeente Amsterdam nauwlettend in de gaten en zal eventuele wijzigingen die impact hebben op De Hoop delen met de leden.