Uitslagen Spaarne Lente Race

Geplaatst op 22-05-2022  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Christof Coenders, Commissaris Wedstrijd
In de achtertuin van Amsterdam ligt een prachtige Koninklijke buurvereniging, die een prachtig parcours tot haar beschikking heeft voor een mooie pot racen.
Daar was dit weekend dan ook het toneel van zowel hard roeien, als ook een fijn stukje taart eten, die traditioneel zelf wordt gebakken door de dames en heren leden van de KR&ZV Het Spaarne. Maar hoe fijn dat verpozen ook was, met koffie en taart, eerst moest er geroeid worden. En wel op het Zuider Buiten Spaarne water en de Ringvaart. Het 4500m lange parcours begint in het zuiden op de Ringvaart en maakt, na 2500m, na het nemen van een bijzonder nauwe brug, een haakse bocht naar het noorden de Zuider Buiten op, alvorens uit te komen bij de finish voor het vlot van het Spaarne.
 
De K.A.R. & Z.V. ‘De Hoop’ liet zich weer van haar beste kant zien en vertrok richting de Spaarne Lente Race met een zeventiental ploegen; op het Spaarne zelf na het grootste aantal ploegen afkomstig van een vereniging. Cornelis Tromp, Rijnland en Hemus deden ook een leuke duit in het zakje, met respectievelijk 16, 16 en 15 ploegen, maar verschil moet er zijn en de Hoop onderscheidt zich dan ook van deze vereniging door een flinke stempel te drukken op de uitslagen.
 
Verdeeld over twee dagen rammelden zowel de veteranen als de junioren het parcours af, waar de junioren enige clementie krijgen en een 2000m afleggen.
Vooral in het Meisjes 16 dubbeltwee veld ging het er hard aan toe, door toedoen van de de Hoop dames, wat uiteindelijk in een één tweetje op het podium uitmondde met winst voor Filippa Uytdehaage en Tsega van Staveren van Dijk in een tijd 08:57.5.
 
En daarna was er taart… proficiat aan alle winnaars!
 
WINST
 
DMB 2x - Floor Rameckers en Dieuwertje Kooij
M16 2x - Filippa Uytdehaage en Tsega van Staveren van Dijk
HCl 4* - Mitch Geraedts, Floris Loeffen, Falko Michielse, Bastiaan Collette en stuurman Juan de Rooij
DMA 8 - Veerle Cuijpers, Marcella Kneppers, Beryl van Hoek, Helena de Boer, Oline van Wijnen, Dorotheé de Kat, Esther Zijtregtop, Anne-Jet Ogilvie en stuurvrouwe Liselot Pelle
HMH 8 - Frank de Winter, Philip Todd, Jeroen Niemeijer, Frans Willem Hogewind, Henk Wismeijer, Dirk van der Heide, Huub Hillege, Jos Broersen en stuurman Kalle van Schagen
HMA 8 - Bob van den Hoogen, Dominic Meyrick-Cole, Jurjan de Graaf, Reinder Lubbers, Peter van Schie, Fengwei An, Daniel Nip, Christof Coenders en stuurvrouwe Paulien Vocking in 14:26.9, de snelste tijd van het weekend.