Uitslagen Jeugd-, Twee en Skiffhead 2018

Geplaatst op 02-04-2018  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Oscar Dinkelaar

Afgelopen weekend werd voor de 23e keer de Jeugd- en Tweehead georganiseerd en de Skiffhead beleefde alweer zijn 68e editie. De organiserende wedstrijdcommissie van onze vereniging was al vele weken volop in voorbereiding om er dit jaar een nog mooier event van te maken. En dat is gelukt! 

De jeugd trapte zaterdag af en dat was een feest om naar te kijken. Met ongelofelijk veel inzet van alle ploegen werd de 2,5 km afgelegd van Willem 3 naar De Hoop. Mooie resultaten waren het logische gevolg waarbij verschillende ploegen dicht bij de winst zaten. Bij meisjes 16 dubbelvier werd er naar een prachtige 2e plek geroeid door Joséphine, Katrien, Donna, Emma en stuur Liza. Eveneens werd er een mooie tweede tijd geroeid in het meisjes 14 C-dubbelvier veld door Caramia, Lynn, Moira, Meghan en stuur Maartje. In de categorie C-dubbelvier bij de jongens 16 was de 2e plek het fraaie resultaat voor Tim, Mees, Reinier, Mouaad en stuur Ophir. Bij de categorie voor 12 jarigen in de C-dubbelvier werd ook een 2e tijd geroeid door onze jongste talenten Emil, Zeno, Sebbe, Merijn en stuur Mousaad. Bij de jongens 16 dubbeltwee werden Neo en Koen mooi derde op de voet gevolgd door Raoul en Sybren met de vierde tijd. Dat de Jeugdhead de afsluiting is van de wintercompetitie van District-Noord-Holland (DiNHo) maakte het extra speciaal. Bijzonder om te vermelden is dat alle vijf deelnemende De Hoop ploegen als tweede eindigden in het DiNHo-klassement en daarom alle vijf de finale op de Bosbaan mogen starten in juni.

Op de zaterdagmiddag was het de beurt aan de tweetjes om strak sturend de kortste weg van Ouderkerk naar de Hoop af te leggen. Na winst vorig jaar in het dubbeltwee clubveld zaten Daphne en Rhea er dit jaar dicht bij met de tweede tijd in dit grote veld. Anneke en Willemijn moesten dit jaar ook genoegen nemen met een mooie 2e plek in het dames veteranen A dubbeltwee veld na eveneens winst vorig jaar. Een mooie prestatie was er ook in het veteranen twee-zonder veld waar Stephan en Hans de vierde overall tijd roeiden en daarmee 3e werden in de C-categorie.


Zondag was het dan de beurt aan de solisten onder de roeiers en werd de Amstel dan ook gevuld met vele skiffjes. Daaronder waren een aanzienlijk aantal ervaren skiffeurs van De Hoop waarvan velen elk jaar weer meedoen voor de winst. De editie van dit jaar werd een succesvolle met een aanzienlijk aantal blikken.
11 junioren van de Hoop namen deel aan de Skiffhead. In het M16-veld werd Fréderique Pals op 0,2 sec tweede. In het sterk bezette jongens 16 veld met maar liefs 46 deelnemers roeide Melle een geweldige 3e tijd. Op naar de Hollandia, NK kleine boten!
Marjan Drinkwaard was ook dit jaar de sterkste in het lichte dames veteranen E veld en daarmee ook de snelste dame van De Hoop. Bij de heren noteerde Kees Hooft net als vorig jaar de snelste tijd van alle skiffeurs bij de Hoop, wat goed was voor de overall 7e tijd van de 162 deelnemers en de 2e tijd in het veteranen C veld. Op een kleine 5 seconden volgde Bastiaan Boekling met een knappe 8e overall tijd en 2e in het veteranen A veld. Winst was er ook dit jaar voor onze Keizer van de Amstel Frans in het veteranen E veld. Jelle roeide zeer verdienstelijk naar de 1e plek in het lichte veteranen A veld gevolgd door Pim die snelste was in zijn categorie, het lichte veteranen C veld. Winst in het veteranen G veld was voor niemand minder dan Bert weggelegd dit jaar.

Al met al een zeer geslaagd weekend dankzij de zeer strakke organisatie van de wedstrijdcommissie en alle hulp van de vrijwilligers. Er was bovendien de nodige belangstelling van de media waaronder de NOS radio en de NRC. Videobeelden van het hele weekend zijn terug te zien op Youtube (hier en daar) en de Facebook pagina van de Skiffhead. 

Blik:
LDVE 1x : Marjan Drinkwaard
HVE 1x : Frans Göbel
LHVA 1x : Jelle Sernee
LHVC 1x : Pim van Oppenraaij
HVG 1x : Bert Hoefsloot

Uitgelicht:
2e M16 4* : Joséphine Vos, Katrien van Peperstraten, Donna Wiederspahn, Emma Westerburgen en stuur Liza Lausberg
2e M14 C4* : Meghan Post van der Burg, Moira Thiagarajah, Lynn Rammer, Caramia Sillevis Smitt en stuur Maartje Post van der Burg
2e J16 C4* : Mouaad Bousaïd, Reinier Savelsberg, Mees van der Meer, Tim Kleijwegt en stuur Ophir Gautier
2e J12 C4* : Emil Hund, Zeno Gautier, Sebbe Forma, Merijn de Clerq en stuur Mousaad Boussaid
2e DCl 2x : Daphne van Wees en Rhea van Leeuwen
2e DVA 2x : Willemijn Pas en Anneke Timmermans
3e J16 1x : Melle Delfgaauw
2e HVA 1x : Bastiaan Boekling
2e HVC 1x : Kees Hooft