Uitslagen 25e Twee- & Jeugdhead en 70ste Skiffhead

Geplaatst op 28-03-2022  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Christof Coenders, Commissaris Wedstrijd
Het was wederom een waar feest op het water en op de vereniging dit weekend. Twee lustrerende wedstrijden, heerlijk weer, veel deelnemers, welwillende vrijwilligers, feestelijke onthullingen en prachtige resultaten! Het kon niet op.
Elk jaar weer is het een immense uitdaging om een gestroomlijnd evenement neer te zetten, maar ook dit jaar is het onze wedstrijdcommissie weer gelukt om het hele weekend in goede banen te leiden. We danken Oline van Wijnen, Marlene Hoynck. Boudewijn Bisschop, Martha Blackley, Arthur Molenaar, Hendrik Jan Wiers, Olga Almekinders, Nicole ten Horn, Ingeborg de Koe, Mark Polman, Erik Schoonen, Ger Jager en afzwaaiend hoofd van de jury, Bram Lokker voor de fantastische organisatie. En enorm veel dank aan het grote aantal vrijwilligers, zonder wie deze evenementen niet mogelijk zijn.
 
Dan over tot de statistieken en de blikkenregen. De zaterdag werd ingevuld met de Tweehead en Jeugdhead.
Het waren eerst de jongeheren Wesdorp in het Junioren 16 2x Eerstejaarsveld (voor onervaren roeiers) die er met de winst vandoor gingen over 2500m in een tijd van 09:04.9. Vervolgens was het de beurt aan de Heren Masters dubbeltweeën om hun blik te gaan ophalen voor de 7,5km, waar het last minute gelegenheidstwee Mitch Geraerdts en Conno Kuyt was (van wie beider ploeggenoten uitvielen door ziekte en blessures) die in het A veld toesloeg met een tijd van 28:48.5. Frans Göbel in de combinatie met Aengwirden gaf het F veld het nakijken in een tijd van 30:06.9. Saillant detail is dat de gelegenheidstwee Kuyt/Geraerdts eveneens het Open Heren veld gewonnen zouden hebben, zouden ze daarin gestart zijn, aangezien Nereus daar de winst pakte in een tijd van 29:31.7.
 
Op zondag was het de beurt aan de solisten om de 7,5km af te leggen tijdens de 70ste Skiffhead. Ook daar werd goed zichtbaar dat de Hoop haar eigen water hartstochtelijk verdedigde en met een flink aantal blikken weer op het erevlot kon plaatsnemen. Bij de Dames Masters waren het Karla Milosevic (DM 1x A in 34:19.4) en Marjan Drinkwaard (DM 1x F in 37:25.1) die als eerste over de meet kwamen en deze bijzondere wedstrijd aan hun resultaten mochten toevoegen. Menno van Blitterswijk (HM 1x A in 31:37.5), Kees Hooft (HM 1x C in 31:48.5) en Bert Hoefsloot (HM 1x G in 35:11.9) kwamen als eerste over de meet in hun Heren Masters Velden. Bij de lichte Heren Masters velden bleek dat er genoeg in de tank zat na de overwinning een dag ervoor in de dubbeltwee, aangezien Mitch Geraedts daar de winst pakte (LHM 1x A in 31:32.2), op de hielen gezeten met een bijzonder klein verschil, door de winnaar van zijn veld, Jelle Sernee (LHM 1x C in 31:32.8).
 
Gefeliciteerd met deze prachtige overwinningen van deze bijzonder editie van deze wedstrijden!
 
WINST

J16

2x,

Ej

Thomas Wesdorp, Lucas Wesdorp

HM

2x

A

Conno Kuyt, Mitch Geraerdts

HM

2x

F

Frans Göbel in combinatie met Aengwirden

DM

1x

A

Karla Milosevic

DM

1x

F

Marjan Drinkwaard

HM

1x

A

Menno van Blitterswijk

HM

1x

C

Kees Hooft

HM

1x

G

Bert Hoefsloot

LHM

1x

A

Mitch Geraerdts

LHM

1x

C

Jelle Sernee