Uitslag Dutch Masters Open Tilburg

Geplaatst op 26-06-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Christof Coenders, Commissaris Wedstrijd
De 26ste juni was de Watersportbaan in Tilburg, naast Beekse Bergen, het toneel van de Dutch Masters Open. Een boord aan boord race over 1000m, waar doorgaans alleen veteranen aan deel konden nemen. Dit jaar waren er extra velden beschikbaar gesteld om ook jonge masters tussen de 22 en 27 jaar de gelegenheid te geven om te starten. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden, dat hier nog weinig gehoor aan gegeven werd. Volgend jaar beter, is het devies.
 
Van onze vereniging was een afvaardiging van de Zee acht naar het zuiden afgereisd om daar in de Masters D acht en de Masters D vier-zonder de degens te kruisen. En niet onverdienstelijk, mag gezegd worden.
In een bijzonder spannende race werd de Masters C vier-zonder van Willem III op meer dan twee seconden gezet (03:21,5). In de middag was het de acht die de tegenstanders op een hoop veegde en met ruim vijf seconden verschil (03:11,1) wonnen van onder meer een Masters D en een Masters B acht.
Als een duveltje uit een doosje was daar dan ook nog de overwinning van Jasper Drenth, die in een combinatie met Willem III het Master C dubbelvier, hun Duitse tegenstanders met lege handen naar huis stuurden, met een verschil van 1,2 seconden.
Proficiat aan alle winnaars!
 
WINST
M 4- D - Jan Leerling, Hans de Koninigh, Sven Rusticus en slagman Stephan Bon
M 8+ D - Lex Rademaker, Joan van Marken, Michiel van der Hart, Sven Rusticus, Hans de Koningh, Stephan Bon, Jan Leerling en slagman Jan Willem de Boer
M 4x D - Jasper Drenth (combi)