Uitleg mailing KNRB

Geplaatst op 07-12-2022  -  Categorie: Algemeen

briefhoofd-de-hoop

Opgericht: 26 mei 1848                                                                  

Beschermvrouwe: H.K.H. Prinses Beatrix der Nederlanden

Ere-voorzitter: de Burgemeester van Amsterdam

 

 

  

Amsterdam, 7 december 2022

 

Beste Hoop-collega,

 

De KNRB heeft op 7 december jl. via de mail jou je unieke KNRB nummer toegestuurd. Ik kan mij voorstellen dat die mail de nodige vragen oproept. Hierbij enige achtergrondinformatie. Het betreft een in belangrijke mate "technische" kwestie.

 

Op de Algemene Ledenvergadering van de KNRB van 9 april 2022 is besloten om de KNRB Basislicentie in te voeren. Met de KNRB Basislicentie verbindt iedereen zich direct aan de regels voor een veilige en eerlijke sport. Dit zijn o.a. het tuchtrecht, het Dopingreglement en de uitspraken van de Dopingautoriteit. 

 

K.A.R. & Z.V. 'De Hoop' is lid van de KNRB en jij als Hoop-lid bent daarmee op dit moment al gebonden aan de regels voor een veilig en schoon sportklimaat. Het NOC*NSF en de Dopingautoriteit eisen echter een directe binding en niet een binding via de vereniging. Jouw unieke KNRB-nummer is gekoppeld aan de KNRB Basislicentie en met het toesturen daarvan wordt deze directe binding nu gelegd. Je hoeft dus in feite niets te doen.

 

Met dit KNRB-nummer is het overigens wel gemakkelijker om een KNRB-account aan te maken op Mijn.roeien.nl. Via dit account kun je je gegevens inzien die door De Hoop aan de KNRB zijn aangeleverd bij de registratie van jou als Hoop-lid, kun je een W(edstrijd)-licentie aanvragen of inschrijven voor evenementen.

 

In de mail van de KNRB maar ook hier vind je meer informatie over de KNRB Basislicentie o.a. ook de voorwaarden en een verwijzing naar veelgestelde vragen.

 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van K.A.R. & Z.V. 'De Hoop'

 

Oline van Wijnen, secretaris