Tweehead en skiffhead 30-31/3

Geplaatst op 01-04-2019  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Edzo Klawer, Frank Verschoor

Een zonovergoten weekend maar met een venijnige wind en stukken moeilijk roeiwater, waren onderdeel van het strijdtoneel van de skiff-, twee- en jeugdhead 2019

Deze wedstrijden waren niet mogelijk zonder de inzet van vele vrijwilligers uit onze eigen vereniging. Via deze weg wil ik graag iedereen bedanken voor zijn of haar inzet. Een speciaal woord van dank gaat uit naar onze eigen Wedstrijdcommissie bestaande uit, Annemarie de Graaf, Oline van Wijnen,  Christine Rustenburg, Anneke Timmermans, Willemijn Pas, Bram Lokker, Jelte Offringa, Olga Almekinders, Nicole ten Horn, Hendrik Jan Wiers, Charlotte van Zutphen, Frans Göbel en Rinze Krol die ervoor zorgden dat in totaal 276 tweetjes en 417 skiffs op het water tegen elkaar konden strijden. Chapeau!

De snelste skiffeur van het weekend was Melvin Twellaar van Aegir, die in 29:33.9 van Ouderkerk naar Amsterdam roeide. Hij nam bij de huldiging de Telegraaf wisselbeker in ontvangst. Lisa Scheenaard, uitkomend voor Theta, was de snelste vrouw van het weekend in 31:57.1. Zij won daarmee de Dames Wisselbeker.

Dan naar de uitslagen van onze eigen roeiers en roeisters: met 26 tweepersoons boten en 37 skiffs waren we wederom de grootste vereniging te water, waarvoor hulde. Snelste Hoop skiffeur was dit jaar een junior: Lancelot Bloemen legde de 7,5km af in 32:59.8

Kees Hooft was, net als vorig jaar, de snelste veteranen roeier van De Hoop. Met een tijd van 33:10.7 werd hij 6e overall en won hij de Heren Veteranen C categorie.

Frans "de Keizer van de Amstel" Göbel, deed weer goede zaken en liet vele ‘jongere’ veteranen achter zich op ‘zijn’ wedstrijd. Hij won het Heren Veteranen F veld en werd knap 11e overall.

Op de 14e plaats overall finishte Pim van Oppenraaij die daarmee het Lichte Heren Veteranen C veld won en vele zwaardere leeftijdsgenoten achter zich liet.

Dat de Hoop vele goede skiffeurs in de gelederen heeft bewees Bert Hoefsloot die het Heren Veteranen G veld op zijn naam schreef. En zo won de Hoop in totaal 4 leeftijdscategorieën in het heren veteranen veld.

Sara Papineau Salm was met 34:38.0, de snelste Hoop roeister van het weekend. Zij startte in het dames wedstrijdveld en werd daar heel verdienstelijk 7e overall. In het Dames veteranen skiffveld won Marjan Drinkwaard het Lichte Dames Veteranen E veld en finishte als 16e overall.

Het weekend begon met de Tweehead op zaterdag. Ook daar werden mooie resultaten geboekt door onze leden.

Gregory Benning was in een Aengwirden/Hoop combinatie de snelste Heren Veteranen dubbeltwee ploeg en won daarmee ook het HVE 2x veld. De winnende tijd: 28:40.0

Op de tweede plek daarachter was het Tim Berndsen die in een Dudok/Hoop combinatie beslag legden op de winst in het HVA 2x veld. Er volgde nog meer succes in dit veld want John Graham was samen met Bert Hoefsloot de snelste HVG 2x ploeg van de dag.

In het dames clubdubbeltwee veld een mooie dubbelslag, plekken 1 & 2 waren voor De Hoop. Dieuwertje Kooij en Floor Rameckers waren in 31:36.3 uiteindelijk de winnaars die met de blikken naar huis gingen.

Tijdens de Jeugdhead, werd in dit nieuwe veld, het C4* open veld voor 12 jarige met ruime winst gewonnen door de Hoop, met Esmee van de Braak, Emil Hund, Max Bleeker en Merijn de Clerq Zubli en gestuurd door Juliette Potjer.

Kijktip: zondag 7 april

Volgend weekend staan er twee mooie roeiwedstrijden op het programma, zeker de moeite waard om te kijken.

Oxford-Cambridge boatrace Wat is het? Het is de 165e jaarlijkse boatrace tussen Oxford University en Cambridge University. De race vindt elk jaar dicht bij Pasen plaats op de Theems tussen Putney en Mortlake. De eerste race vond plaats in 1829 in Henley on Thames na een uitdaging tussen oude schoolvrienden. Sinds de tweede race in 1836 heeft de wedstrijd plaatsgevonden in Londen.

Wanneer is het? De race is op zondag 7 april. De damesrace begint om 15.15 uur en de mannenrace volgt een uur later om 16.15 uur. Op welk tv-kanaal is het te volgen? Live verslaggeving van The Boat Race vindt plaats op BBC1. Meer info https://www.theboatrace.org/

Varsity: Wat is het? De Nederlandse evenknie van de boatrace. De belangrijkste roeiwedstrijd voor studenten in Nederland op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Houten. Wanneer is het? De race is op zondag 7 april. Om 16:20 is de finale van de Dames Vieren en om 17:00 starten de Oude Vieren. De wedstrijd is waarschijnlijk te volgen via een livestream op YouTube. Meer info: https://knsrb.nl/varsity/