Toerroeien (tot eind juni)

Geplaatst op 18-05-2019  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Paula de Jonge

Liefhebbers van toerroeien kunnen de komende tijd hun hart ophalen. Allereerst natuurlijk het traditionele dauwtraproeien op Hemelvaart-ochtend 30 mei bij De Hoop, dat in de vorige ePunt al werd aangekondigd. Voor wie zeker wil zijn van een plekje in een boot kan zich aanmelden via saerdna.[antispam].@dds.nl.
Voor wie 06:45 uur op het vlot een beetje vroeg vindt, is de Kortste nacht-tocht op 22 juni een betere optie. De tocht wordt jaarlijks georganiseerd door de roeiverenigingen De Amstel, Amstelgeuzen, De Hoop, Poseidon, RIC en Willem III. De tocht van 35 km wordt geroeid in C-boten en wherry’s en start vroeg in de avond bij Willem III. Onderweg staat er een picknick voor u klaar en rond middernacht is er ter afsluiting van de tocht een soepmaaltijd bij Poseidon. Aanmelden t/m maandag 17 juni bij neieorreot.[antispam].@karzvdehoop.nl. Kosten €7,50 inclusief picknick en soep.
Ook naburige roeiverenigingen organiseren toertochten waaraan u als Hooplid kunt meedoen. Zo organiseert de Purmerender roeivereniging De Where op zondag 16 juni de Waterlandtocht: 35 km door oud-Purmerend, het Noordhollandskanaal en het Jisperveld naar de Zaan. Aanmelden voor 11 juni bij eissimmocreot.[antispam].@prvdewhere.nl. Kosten €22,50 pp inclusief huur van de boot en afsluitende maaltijd.
De die-hards kunnen hun energie kwijt in de Noord-Hollandtocht op zaterdag 8 juni, een 70 km lange marathon door Noord-Holland, georganiseerd door ARZV Roei uit Alkmaar. Er kan geroeid worden in C4x+, C2x+ of wherry’s. De tocht kan geroeid worden als "wedstrijd integraal", "prestatie integraal" (de hele afstand met dezelfde roeiploeg), of als estafette (met max. een dubbele bezetting). Kijk voor meer informatie op https://nhtocht.arzv.nl. Inschrijven via inschrijvingen.knrb.nl.