Mededelingen Roeien

Geplaatst op 22-12-2019  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: John Graham

Bloktijden S1 & B1 -boten
De bloktijden voor de S1 en B1 boten op zaterdag- en zondagochtend zijn veranderd. Op beide dagen loopt het eerste blok vanaf 8:00 uur tot 9:30 uur en het tweede blok vanaf 9:30 uur tot 11:00 uur.

Boten niet aan het vlot laten liggen
Bij het te water gaan aan het begin van een blok mag een ploeg de boot pas in het water leggen als iedereen aanwezig is en klaar staat. Indien een ploeg aankomt en de boot door een andere ploeg wordt overgenomen moet de boot ook uit het water en in de stelling, tenzij de overnemende ploeg volledig is en klaar staat. Dit voorkomt dat andere ploegen onnodig op de drukste tijdstippen moeten wachten. Ook buiten de bloktijden dienen boten uit het water gehaald worden indien ze niet onmiddellijk door een andere ploeg overgenomen worden. Dit helpt ook schade te voorkomen.

Toewijzing wedstrijdboten
In het afschrijfsysteem staat nu bij alle wedstrijdboten "alleen bij toewijzing". Indien een boot toegewezen is staan de namen van de betreffende ploegen vaak maar niet altijd in het systeem. Andere ploegen die een toewijzing wensen kunnen die aanvragen bij leeiretam.[antispam].@karzvdehoop.nl