Roeien in grote C-boten

Geplaatst op 21-10-2020  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Jannemieke ter Horst
Vanaf heden kunnen onze C2x+ en C4x+ boten ook afgeschreven worden door personen die niet tot één huishouden behoren. Met minder personen in de boot kan 1,5 meter afstand gehouden worden.
  • een C2x+ kan ingezet worden als C1x+ waarbij de slagplek vrij blijft. Dus maximaal 2 personen in de boot (1 roeier en 1 stuur).
  • een C4x+ kan ingezet worden als C2x+ waarbij plek 2 en 4 vrij blijven. Dus maximaal 3 personen in de boot (2 roeiers en 1 stuur).
Let op:
  • Belangrijk is dat de zware boten getild worden door minimaal het reguliere aantal personen. De C2x+ door 3 personen en de C4x+ door 5 personen. Vraag andere leden op het vlot om te helpen tillen.
  • Houd ook tijdens het tillen van de boot altijd 1,5 meter afstand.  
Het bestuur biedt de mogelijkheid om te roeien in deze meerpersoons C-boten aan met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en NOC*NSF. De KNRB geeft hier geen advies over en legt de verantwoordelijkheid bij het verenigingsbestuur. Het bestuur verwacht dat de richtlijnen gevolgd worden. We zijn blij dat met deze beslissing de C-roeiers weer samen in gestuurde boten het water op kunnen. Bovendien kan er ook weer instructie gegeven worden.