Regioroeien van start met winst

Geplaatst op 24-04-2022  -  Categorie: Regioroeien  -  Auteur: Jeroen Loeffen
Na twee coronajaren konden we weer. Zaterdag 23 april vond bij RIC de eerste van 5 regioroeiwedstrijden plaats, waarbij geroeid wordt in C2x+ en C4x+ boten. Een laagdrempelige competitie voor roeiers die nog niet zo lang roeien. Voor de meeste deelnemers was het hun eerste wedstrijdervaring. De Heineken of Head komen later wel. De Hoop was met vier ploegen goed vertegenwoordigd. Twee keer roeien in een andere boot, een stevige wind, een keerboei in de wedstijd, supporters aan de kant, je tijd proberen te verbeteren en de beste van allemaal worden. Dan kom je heel wat uitdagingen tegen, waar je de komende weken mee aan de slag kunt. Het werd een onvergetelijke middag, die bij iedere deelnemer het wedstrijdgen naar boven haalde.
‘Hier gaat het om het echie en dan roei je toch effe anders dan gewoon'. ‘Hartstikke leuk, ontzettend veel geleerd.’ 'Ook leuk om zo bij een andere vereniging te gast te zijn.'
Hoop-ploeg ‘Blijven Hopen’ bestaande uit Kathleen Wellink (slag), Daan Oudejans, Miriam Hafkemeijer en Joris Slootweg (boeg) met stuur Esther de Bruin was over de twee races de snelste en staat voorlopig bovenaan in het mixed C4x+ veld. Zaterdag 23 mei om 14 uur volgt bij Poseidon de tweede wedstrijd van dit seizoen. De finale, die mede georganiseerd wordt door De Hoop, vindt zaterdag 8 oktober plaats op de Bosbaan.  Lees het hele verslag (inclusief foto’s) op www.regioroeien.nl.
regioroeien-mini-l1380684
Ben jij geïnspireerd geraakt?  Doe dan ook mee en meld je aan bij neieoroiger.[antispam].@karzvdehoop.nl