Prachtig Skiffhead-weekend!

Geplaatst op 28-03-2022  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Wedstrijdcommissie
Het was toch echt maart, geen zomer, maar betere condities voor het grote 25ste Jeugd- Tweehead & 70ste Skiffhead weekend bestaan er eigenlijk niet. Veel zon, vooral zaterdag nauwelijks wind, glad water, waardige tegenstand en een vol terras met supporters. Het was wel erg spannend om te zien hoe de nieuwe baanindeling, vanwege vergunning-aanpassingen, in de praktijk zouden uitpakken. Dat is gelukkig allemaal goed gegaan, ondanks de eindeloze sloepenparade tussen de stad en de Omval v.v., vooral op zaterdag. Bijzondere feestelijkheden luisterden het weekend verder op met de doop van de Pride (diversiteits skiff), de doop van het Anneke Swaan vlot en de onthulling van de gerestaureerde Punt in de hal. Het bestuur bood daarom een fust bier aan tijdens de borrel op zondag. 
 
Mooi weer is natuurlijk fijn, maar we hadden helemaal niks kunnen organiseren zonder onze kanjers van vrijwilligers. 83 unieke vrijwilligers vervulden de ruim 165 taken tijdens de wedstrijddagen: hulp bij de baanvoorbereidingen en -opbouw, hulp bij het drukke wedstrijdsecretariaat, de wedstrijdartsen, vlotwachten, de bemanning van de 7 cruciale stremboten, observatieposten op de Berlagebrug, assistenten op KNRB boten, de teams die nautische borden op 10 bruggen hingen en er weer afhaalden en last but not least de energieke opruimers. Zonder hen zou er helemaal geen wedstrijden mogelijk zijn. Zoveel enthousiaste hulp is iets om heel trots op te zijn als vereniging!
We kijken met een goed gevoel terug op een prachtig wedstrijdweekend en wij hopen u allemaal weer te mogen begroeten bij de Novembervieren op zondag 6 november.  Wij hebben er zin in!