Ploegendiner 31/3: Revolutiejaar 1848

Geplaatst op 15-01-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Tamme Wierenga
Met het naderen van de roeiklassiekers Heineken en Head is het tijd om het ploegendiner in je agenda te zetten: vrijdag 31 maart. Aanvang borrel om 18:00 uur. Dan gaan we onze triomfen vieren en/of onze wonden likken. Teamcaptains: stem de aanwezigheid af met je ploeg, zodat je snel kunt handelen op het moment dat de inschrijving open gaat. Natuurlijk zijn ook de skiffeurs welkom. Evenals de zeil-, indoor- en coastalrowingteams. En de nieuwe leden die hun weg nog moeten vinden binnen de vereniging.
Revolutiejaar 1848. Vier Friezen schaatsen voor het eerst de Elfstedentocht. Na opstanden in Oostenrijk, Pruisen, Frankrijk en Ierland bindt ook Willem II in: er komt een nieuwe Grondwet en Nederland wordt een parlementaire monarchie. Na de overwinning op Lombardije componeert Johann Strauss sr. de Radetzkymars. De Amsterdamsche Roeivereeniging 'De Hoop' wordt opgericht op 26 mei 1848: de eerste Amsterdamse sportvereniging.
Als je mee wilt helpen met het creëren van een authentieke sfeer in onze sociëteit op 31 maart, stuur dan een berichtje naar: agnereiw.emmat.[antispam].@gmail.com.