Opening terras, grote en kleine sociëteit en start De l’espoir – verwacht 1 juli

Geplaatst op 08-06-2020  -  Categorie: Sociëteit  -  Auteur: Jannemieke ter Horst, Monique van Schendelen

De terrassen en de restaurants in de stad zijn eindelijk open. Waarom het terras van De Hoop nog niet? Het is laveren tussen de RIVM regels, Covid-19 roeiprotocollen en de gemeentelijke noodverordeningen.

Een goed onderbouwde aanvraag namens het bestuur en De l’espoir om vanaf 1 juni ook te mogen starten met de exploitatie werd door de gemeente afgewezen. Op basis van het protocol NOC*NSF verantwoord sporten en de noodverordening Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland mochten per 1 juni helaas alleen publieke restaurants en terrassen open. De Hoop is geen publieke locatie. Conform protocol NOC*NSF dient de sportlocatie direct na de sportactiviteit verlaten te worden, tenzij ‘je een reservering hebt gemaakt in het restaurant op de sportaccommodatie of op het terras van dit restaurant plaats neemt’. Dit geldt bijvoorbeeld voor restaurants bij sportlocaties waar de horeca de hoofdactiviteit vormt en waarbij er sprake is van een publieke locatie. Het is dus niet mogelijk om ons terras voor 1 juli te openen.
Het kabinet heeft aangegeven dat sportkantines mogelijk, onder bepaalde voorwaarden, op 1 juli weer open kunnen. Door De l’espoir en het bestuur wordt er dan ook hard gewerkt om vanaf woensdag 1 juli de deuren van de sociëteit en het terras te kunnen openen. Naast de woensdagavond, waarop dan ook weer gegeten kan worden, vooralsnog ook dinsdag-, zaterdag- en zondagochtend. Met handgel, looplijnen, tafels en stoelen op 1,5 meter afstand. Dit alles wordt helder vastgelegd in een Protocol Sociëteit en Terras, opgesteld door De l'espoir en het bestuur van De Hoop. Als de richtlijnen het toelaten zullen de kleine sociëteit en het terras, op de dagdelen dat De l’espoir niet aanwezig is, ook voor de leden toegankelijk zijn. Meer hierover volgt in de volgende ePunt.