Opbrengst Virtual Head naar Fonds Gehandicaptensport

Geplaatst op 03-10-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Nicole ten Horn en Olga Almekinders
De deelnemers aan de Virtual Head of the River 2021 hebben afgelopen voorjaar, aangevuld met een kleine gift van de wedstrijdorganiserende verenigingen, het mooie bedrag van 1.000 euro bij elkaar gesport. Het bedrag resteerde na aftrek van de kosten uit de vrijwillige bijdrage van de deelnemers. 
Overhandiging chequeOp 3 september j.l. overhandigde de organisatie van de Virtual Head de cheque tijdens een feestelijke bijeenkomst aan Debby IJpma van het Fonds Gehandicaptensport. Binnen het Fonds zal een specifieke bestemming gezocht worden voor roeien met een beperking. De voorzitters van de wedstrijdorganiserende verenigingen waren ook aanwezig, waaronder onze voorzitter Jannemieke ter Horst.
De Virtual Head of the River 2021 werd afgelopen voorjaar als virtueel breedtesportevenement voor het eerst georganiseerd als alternatief voor de vanwege Corona wederom afgelaste Head-wedstrijden op de Amstel. Een unieke en geslaagde samenwerking tussen Willem III, A.R.B. en De Hoop. Roeiers, indoorroeiers, fietsers en hardlopers konden op en om het eigen roeiwater een hele of halve Head-afstand afleggen. Bijna 700 sporters uit Nederland en ver daarbuiten namen aan deze geslaagde virtuele krachtmeting deel.
De organisatoren waren de wedstrijdcommissies van de Head of the River Amstel (A.R.B. en R.V. Willem III) en van de Skiffhead & Jeugd- en Tweehead (K.A.R.& Z.V. De Hoop). 
Nicole ten Horn en Olga Almekinders