NKIR

Geplaatst op 11-12-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Lorenzo van Velzen, hoofdcoach jeugd
De winter voor een junior: indoortrainen doordeweeks, gure watersessies in het weekend en natuurlijk ergometeren. Met als tussentijds doel de NKIR (NK Indoorroeien) in het tweede weekend van december. Was het vorig jaar een stralende dag en zonde om te ergometeren, dan kwam het gisteren eigenlijk wel goed uit: wegens mist was er toch een vaarverbod.
 
De Sporthallen Zuid waren dit jaar weer een stukje mooier aangekleed dan voorheen, met voor iedereen een startkaart met naam en nummer om voor de ergometer te zetten ten behoeve van het publiek en de (vele) camera’s. De gloednieuwe Concept 2 ergometers waren op vrijdagavond al getest door onze delegatie junioren (“Ey Lorenzo ik voel die hele ketting niet man, is echt leip…”), die welkom waren om een oefenstart te doen. Dank aan de organisatie, want zo kon iedereen een kijkje nemen hoe de zalen (opwarm-, race- en afkoel-!) eruit zagen. Is toch anders dan een 2k-tje op De Hoop.
15 Hoop-junioren startten, waarvan 7 onervaren roeiers (‘eerstejaars’). Die laatsten hoefden niet van de coach, maar wilden wel. Gratis punten! :D Van deze 15 kregen er 10 een groene score - een goede tot verrassend goede test - en iedereen roeide een PR. Indrukwekkend hoe koelbloedig bijna iedereen, met name de eerstejaars, een vlakke 2k pacete en zo menig ‘kip-zonder-kop’ van andere clubs na 1000 meter inhaalden. Laat dat publiek maar gek worden - wij niet. De symbolische grens van 7 minuten werd door 6 J16-roeiers doorbroken en die van 8 minuten door Juliette Potjer. 
Ziektes in de ploeg verplichtten de coach helaas 5 terugtrekkingen te doen. Special shout-out naar Isis en Reijer. Come back stronger!
Was er winst bij? Nee*. Maar volgend jaar wel. Dan starten onze sterke J16-roeiers nogmaals in dezelfde categorie. Maar voor nu even geen harde intervallen op de ergo meer!
Alle uitslagen zijn hier te vinden. Daar ook een podium in de HMA voor veteraan Frank Verschoor, die zijn tweede 2k-test van de week aftikte. Prima joh.
 
*Ex-Hoop junior Lancelot Bloemen was de snelste in de HSB-categorie. Gefeliciteerd!