NK Indoorroeien 9/12

Geplaatst op 10-12-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Edzo Klawer, Frank Verschoor

Afgelopen weekend was het weer zover: het NK Indoorroeien. Nee, er werd niet geroeid in een zwembad maar op ‘Concept2’ droogroeiapparaten legden deelnemers fictieve afstanden af. Plaats delict: Sporthallen Zuid te Amsterdam.

Bijna alle junioren van de Hoop waren aanwezig, voor wie dit NK meetelt voor een FISA-startbewijs komend jaar. Bij de Meisjes 16 verschenen vier meiden op de ergometer, waar de rest fanatiek aan de kant aanmoedigde. Het was Frederique Pals die met 7:32,9 een 3de plek bemachtigde in het zeer sterke veld van maar liefst 73 deelnemers. Gwendolyn Bloemen zat daar een kleine 10s achter en werd knap 7de. 

Bij de jongens 16 verschenen maar liefst 7 roeiers op de ergometer. Al had Melle Delfgaauw in september het plan om het J16 record aan te vallen  door toen al op de Hoop te laten zien de kracht in zijn benen te hebben, kwam hij dit keer iets teleurgesteld van de ergometer af, door precies dezelfde tijd te scoren (6:26.0). Rekening houdend met de mindere omstandigheden in de sporthallen tov op de Hoop, is dit alsnog een zeer bewonderenswaardige prestatie! Melle werd hiermee 2de in een veld van maar liefst 102 deelnemers! Severin Broekman werd in dit zeer volle veld 6de, in een tijd van 6:41.1. In het veld met de uit de kluit gewassen junioren, het J18 veld, verschenen Marijn Kox en Lancelot Bloemen. Zij werden respectievelijk 17de en 10de. 

Menno van Blitterswijk, recent lid geworden, gaf hier zijn fysieke visitekaartje af met winst in het Heren Veteranen A veld: 06:14,7 over 2000 meter. Een zeer snelle tijd die niet misstaan had in de elitevelden voor wedstrijdroeiers. Ondergetekende (Frank Verschoor) finishte met gepaste afstand (in 06:27,9) op de tweede plaats.
In het heren club vieren veld werd er in teamverband over 1000 virtuele meters gestreden. Maarten Bouw, Max Lempert, Arie Muijlwijk en Dolf Grande finishten namens De Hoop als 8e van de in totaal 26 ploegen.

Alle uitslagen kunnen hier gevonden worden.

Na het NK Indoorroeien is het krachthonk opnieuw ingedeeld. De indoorroeiapparaten hebben een prominente plek aan het raam gekregen en de spinfietsen zijn binnen de ruimte verplaatst. Door de nieuwe ‘Rowperfect’s’ en de extra gehuurde ‘Concept2’s’ zijn er vanaf heden 20 indoorroeiplekken beschikbaar om uw conditie mee te verbeteren. Maarliefst 18 daarvan staan in ons krachthonk, 2 in roeiloods. Afschrijven kan via de website. Succes met trainen. Iedereen winterfit!