Najaarstocht zeilen 2-4 september

Geplaatst op 26-06-2022  -  Categorie: Zeilen  -  Auteur: zeilcommissie, Cilia de Cock, Eduard ter Schiphorst, Dick Buitelaar, Stephen de Haseth
Aan alle enthousiaste zeilers, zowel ervaren als beginnend:
De "Hoop Najaarstocht” wordt gevaren in het weekend van 3 en 4 september. Vrijdag avond 2 september verzamelen, inschepen en diner. Waarschijnlijk in Medemblik of Enkhuizen. Zaterdagochtend vroeg wordt dan, bijvoorbeeld richting Texel gekoerst, uiteraard afhankelijk van wind en getij (IJsselmeer als alternatief). ‘s Avonds worden dan de sterke verhalen in een restaurant uitgewisseld. Maar volgens traditie eerst een borrel op een van de schepen. Zondag weer terug.
 
De Hoop schippers met boot en hun bemanning worden uitgenodigd zich te melden.
Dit jaar willen we ook één of twee boten proberen te huren (+/- 36ft, 3 hutten) bij voldoende belangstelling onder de Hoop zeilende leden als opstapper. De kosten voor het huren van de boot worden gedeeld door de schipper/bemanning van desbetreffende gehuurde boot. De kosten voor de boot worden geschat op ongeveer eur 175 pp, op basis van 4 opstappers en een schipper. Je deelt dan een hut. Als je een hut voor je alleen wilt dan kan dat natuurlijk ook, maar dan betaal je het dubbele. Andere kosten die erbij komen, zijn o.a. proviand aan boord, havengeld en brandstof ad ongeveer eur 60pp. Verder daarnaast de kosten voor de diners in de restaurants.
Zowel ervaren als niet ervaren (kajuitboot) zeilers kunnen zich melden. Deze tocht is een leuke mogelijkheid om bijvoorbeeld je zeilervaring op de Vinkeveense plassen uit te breiden. Ook als je nog nooit op een kajuitboot hebt gezeild ben je van harte welkom. Maar ook de ervaren zeilers zijn van harte welkom. Er gaat uiteraard een ervaren schipper mee.
 
Graag opgeven vóór 20 juli.
Wel een voorbehoud omdat we nu nog geen optie op een boot kunnen nemen, niet zeker weten of er dan nog boten beschikbaar zijn en of er voldoende aanmeldingen zijn.
 
Aanmelden:
Het verzoek je aan te melden bij “eissimmocliez.[antispam].@karzvdehoop.nl” met vermelding van de scheepsnaam en het aantal bemanningsleden, of melden dat je wilt opstappen op de te huren boot. In de onderwerpbalk graag ‘De Hoop Buitengaats’. De opstappers voor de te huren boten, graag aangeven of ze een hut willen delen.