Nagekomen wedstrijdnieuws: Orca Slot & Henley Royal Regatta

Geplaatst op 14-07-2019  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Frank Verschoor

Orca Competitie Slotwedstrijden
In het weekend van 22 en 23 juni hebben Koen van der Veen en Bob van den Hoogen het Heren 2- veld op de Orca Competitie Slotwedstrijden gewonnen. In de finale hadden ze het in de derde 500 meter nog even lastig met een sterk roeiende Phocas ploeg maar uiteindelijk wisten ze met 3 seconden verschil te winnen in 07:36,50.   
WINST
H2-       Koen van der Veen en Bob van den Hoogen

Henley Royal Regatta
Op 3 juli begon het Henley Royal Regatta-avontuur van onze roeiers Mathew Kleine Punte, Daniel Nip, Menno van Blitterswijk en Frank Verschoor en hun coaches Jenny van Dobben de Bruijn en Christof Coenders. Na een voorbereiding van 15 weken roeiden zij hun eerste wedstrijd in de Wyfold Challenge Cup (club 4- veld; op Henley is het het club-veld het hoogste niveau waarop verenigingsploegen uitkomen en niet vergelijkbaar met ons begrip club-veld). Bedford Rowing Club was de tegenstander en deze ploeg werd gemakkelijk opzij gezet na een snel verkregen voorsprong uit de start. Wedstrijd terugkijken kan hier.
De dag erna werden ze gekoppeld aan Ruderclub Nürtingen. Bij winst zou een plek in de kwartfinale veiliggesteld worden maar zover kwam het niet. Na een sterke start werd een voorsprong gepakt en vastgehouden, resulterend in de snelste tussentijd van de dag. In het laatste deel kwamen er echter wat lastige stukken water met golfslag waar de Duitse ploeg handig gebruik van maakte en over onze jongens heen roeiden. Dat betekende einde deelname voor de Hoop. De resterende dagen werd er op de kant, correct gekleed in De Hoop blazers, geflaneerd in de Stewards Enclosure. Tweede wedstrijd terugkijken kan hier.