Meedoen aan de Virtual Head is heel eenvoudig!

Geplaatst op 21-03-2021  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Wedstrijdcommissie K.A.R.Z.V. 'de Hoop'
Zaterdag j.l. is de Virtual Head of the River 2021 begonnen. De Hoop heeft inmiddels al een 30-tal inschrijvingen en de eerste prestaties zijn neergezet.
Inschrijven en meedoen kan t/m de laatste dag van de Virtual Head: zondag 4 april. Je kan aan je onderdeel zo vaak meedoen als je wilt. De beste tijd telt. Niet dat de tijd het allerbelangrijkste is. Iedereen kan meedoen: van jong tot oud, van beginner tot wedstrijdroeier, op stadsfiets of racefiets, van hardlopen tot wandelen. Doe gewoon mee! Het gaat om bewegen, plezier, sportiviteit en veiligheid in deze lastige tijd.
 
De Virtual Head is een corona-proof multi-sport evenement. Naast roeien en ergometeren (2,5-4-8km), kan je ook fietsen of hardlopen (8km). Wil je liever met een andere sport meedoen (bijv. 8km wandelen), dan kan dat ook. Je kan aan meerdere onderdelen meedoen. Je moet je daar wel apart voor inschrijven. Jij bepaalt zelf de dag, tijd en locatie wanneer je sport. Ga naar www.headoftheriver.nl en schrijf je in! Hier zijn ook alle inschrijvingen en resultaten te zien. Klik op Uitslagen tabeloverzicht.
 
Tijd registreren (alle sporten, behalve ergometeren)
Om je prestatie te meten heb je een GPS registratie app nodig (bijv. de gratis Strava app) op je smartphone, sporthorloge of smartwatch. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Voor een gedetailleerd stappenplan hoe dit allemaal in zijn werk gaat: klik hier. Kort door de bocht: je zet Strava aan voor je vertrekt, je sport, je zet Strava weer uit als je terugkomt. Het slimme systeem haalt de snelste 2,5km, 4km of 8km uit je prestatie.
 
Suggesties 4km en 8km banen
Voor degenen die de Virtual Head gaan roeien vind je hier suggesties voor 4km en 8km banen op de Amstel. Maar je kan ook je eigen baan kiezen. Doe mee in een skiff, C1, liteboat of meermansboot. Belangrijk: houd je aan de vaarregels. Het is geen officiële wedstrijd. Kijk vaak om en kies altijd de veiligste optie.
 
Handleiding Virtual Head of the River 2021
Voor een uitgebreide handleiding Virtual Head (also in English) klik hier.