Mededelingen Zeilcommissie 8/7

Geplaatst op 08-07-2018  -  Categorie: Zeilen  -  Auteur: Stephen de Haseth

Nieuwe mogelijkheid om voor te zeilen voor de Z2 (herh.)

Voor degenen met zeilervaring die menen in aanmerking te komen voor de Z2 zeilkwalificatie van De Hoop (alleen met een Z2 kwalificatie of hoger kan een polyvalk van De Hoop afgeschreven worden), is er de mogelijkheid om op zondag 15 juli voor te zeilen tussen 14:00 en 17:00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de email. Wij verzamelen om 14:00 op de steiger bij de polyvalken van De Hoop te Jachthaven Bon te Vinkeveen.

Opstapzeilavonden voor geïnteresseerden / mijlen maken met zeilen

Ben je de drukte op Amstel met het mooie weer zat, waait het te hard en wil je ’s avonds toch wat leuks doen, overweeg dan om een keer mee te zeilen in polyvalken van De Hoop te Vinkeveen. Speciaal voor geïnteresseerde Hoopleden, de onlangs gebrevetteerde zeilcursisten en/of zeilende Hoopleden die hun praktijkervaring willen bijspijkeren of gewoonweg andere zeilers van De Hoop willen ontmoeten, willen wij zeilavonden organiseren waarbij je kan opstappen op een polyvalk voor een leuke zeiltocht over de Vinkeveense plassen van 19:00 tot 21:00 uur. Op elke polyvalk zal tenminste een ervaren zeiler zitten. Welke avond de vaste doordeweekse avond wordt voor het opstapzeilen moet nog vastgesteld worden. Je kan nu nog aangeven naar welke avond je voorkeur uitgaat. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden de email. Graag daarbij tevens aangeven naar welke avond je voorkeur uitgaat. De opties zijn vooralsnog de maandag-, dinsdag- of de donderdagavond.

Wedstrijdzeilen in polyvalken

Om de week wordt er op woensdagavond van 19:30 tot 21:00 uur wedstrijd gezeild op de Vinkeveense plassen in diverse klassen, waaronder een 12-15 polyvalken. Het plan is om ook met een aantal polyvalken van De Hoop daaraan mee te doen. Geïnteresseerden met Z2 of Z3 (of vergelijkbare zeilcertificaten) kunnen zich aanmelden via de email. Wij verzamelen om 19:00 uur op de steiger bij de polyvalken van De Hoop in Jachthaven Bon te Vinkeveen en zeilen dan naar de startlijn ter hoogte van de Starttoren op de plas.