Mededelingen zeilcommissie 14/4

Geplaatst op 13-04-2019  -  Categorie: Zeilen  -  Auteur: Stephen de Haseth

Start woensdagavond wedstrijdzeilen te Vinkeveen in polyvalken
In principe worden er op de woensdagavond om de week wedstrijd gezeild op de Vinkeveense plassen in diverse klasses, waaronder de polyvalken. Dit jaar gaan wij aanhaken bij deze wedstrijden. Op 24 april a.s. zal er om 20:30 uur palaver (overleg) gehouden worden te Jachthaven Bon mbt tot de 2019 wedstrijden. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om te participeren aan het palaver. De wedstrijden zelf vangen aan met een kick off op zaterdag 4 mei met een tweetal wedstrijden. Daarna vinden deze wedstrijden om de week plaats op de woensdagavond. Deze wedstrijden zijn bijzonder laagdrempelig en een uitstekende gelegenheid om wedstrijdervaring op te doen. Heb je nog geen wedstrijdervaring, maar wil je deze wel opdoen, dan is dit dé gelegenheid. Je kan altijd opstappen bij een ervaren schipper van De Hoop om zo ervaring op te doen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via neliez.[antispam].@karzvdehoop.nl.

Training wedstrijdzeilen

Wil je je zeilkennis opfrissen, zoals zeiltrim, varen met gennakker, navigeren op open water, passeren van een sluis, aanmeren in de box, motormanouvreren of zelfs wedstrijdervaring opdoen? Marc Eriks biedt zeiltraining aan op zijn Optio, een 9m daysailer, vanuit Medemblik. De zeiltraining is van individueel tot max. 4 personen. Een sessie omvat 4 uur zeilen en een pauze van 45 minuten. De kosten zijn € 30 pp. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via neliez.[antispam].@karzvdehoop.nl.

HT Race – 16 en 17 mei a.s. 

Eventueel aansluitend deelname aan Voorjaarstocht voor opstappers HT Race. De Harlingen-Terschelling Race 2019 wordt dit jaar gevaren op 16 en 17 mei. De HT Race is een begrip in de Nederlandse zeilwereld en kenmerkt zich door het feit dat in deze race zowel de ervaren wedstrijdzeiler aan de start verschijnt, als de toerzeiler die het leuk vindt om een keer een wedstrijd te zeilen of onder begeleiding de oversteek waagt naar Terschelling. Marc Eriks doet mee met zijn Optio en zoekt nog bemanning De kosten voor deelname worden omgeslagen over de bemanning en omvatten inschrijving HT Race, transport eten/drinken, overnachting in B&B op Terschelling. Aansluitend op de HT Race kan er aangehaakt worden aan de Voorjaarstocht voor kajuitzeiljachten (zie ook hierna). De kosten voor aansluitend meezeilen met de Voorjaarstocht omvatten in principe proviand en een 2e overnachting in een B&B op een eiland. De voorjaarstocht start dan vanaf Harlingen. In totaal worden de kosten voor deelname aan de HT Race en Voorjaarstocht beraamd op zo’n €175. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via neliez.[antispam].@karzvdehoop.nl. Graag daarbij aangeven of de interesse alleen de HT Race betreft of ook de aansluitende Voorjaarstocht voor kajuitzeiljachten.

Voorjaarstocht voor kajuitzeiljachten / Opstappen op de Zeiltjalk “De Vlieter”
In het weekend van 17, 18 en 19 mei organiseert de buitengaats afdeling van De Hoop de voorjaarszeiltocht voor jachteigenaren op het IJsselmeer en de Wadden. Het getij is dat weekend ideaal voor een tocht naar bijvoorbeeld Vlieland of Terschelling.
Wij helpen graag bij het bijeenbrengen van vraag en aanbod van opstappers. Om meer opstappers te kunnen plaatsen, is dit jaar ook de Zeiltjalk, “De Vlieter”; www.vlieter.nl afgehuurd met plaats voor 12 man/vrouw. Je hebt overigens niet persé zeilervaring nodig om op te stappen op de De Vlieter De kosten voor De Vlieter zijn €200 p.p. incl. 2 overnachtingen aan boord, haven- en liggelden, proviand en eten aan boord; excl. 1x gezamenlijk diner met alle deelnemers aan wal.

De kosten voor opstappers op een kajuitzeiljacht (proviand, haven- en liggelden en bijkomende kosten) worden verdeeld over de bemanning op het desbetreffende kajuitzeiljacht. Schippers worden traditioneel vrij gehouden van de kosten voor het gezamenlijk diner aan wal.
In aanvulling op de genoemde opstap mogelijkheden, komt er nog de mogelijkheid van opstappen op de daysailer van Marc Eriks bij. Deze vertrekt zaterdag vanuit Harlingen. Voor meer informatie zie aankondiging HT Race hierboven.

Op deze voorjaarstocht is het Reglement voor Zeiltochten van De Hoop van toepassing.
Aanmelden en betalen:
Per email: neliez.[antispam].@karzvdehoop.nl, ovv ‘Opstapper Voorjaarstocht’ dan wel ‘Opstapper De Vlieter’, je naam, mobielnummer en emailadres.