Mededelingen Zeilcommissie 1/7

Geplaatst op 30-06-2018  -  Categorie: Zeilen  -  Auteur: Stephen de Haseth

Geslaagde zeilcursisten en toegekende Z2 en Z3

Inmiddels zijn er al twee cursisten geslaagd voor de Z1 zeilcursus. Beiden zijn vol enthousiasme doorgestroomd naar de Z2 zeilcursus. De eerste Z2-cursist heeft inmiddels ook zijn Z2 gehaald. Met Z2 of Z3 op zak mag je polyvalken van De Hoop afschrijven via de afschrijfsite. Daarnaast hebben 29 Hoopleden een Z2 of Z3 kwalificatie toegekend gekregen na voorzeilen ofwel direct na overlegging van de nodige zeilcertificaten.

In de Z2 zeilcursus leer je onder andere: (a) hoe aan te aanleggen/wegvaren hoge/lage wal, (b) hoe hoge wal te naderen via een sliplijn, (c) man over boordmanoeuvre, (d) gijpen, (e) reven. Kortom, hoe verantwoord te kunnen schipperen. De zorg voor mensen en materieel staat daarbij voorop.

Nieuwe mogelijkheid voorzeilen voor Z2 

Voor degenen met zeilervaring die menen in aanmerking te komen voor de Z2 zeilkwalificatie van De Hoop is er de mogelijkheid om op zondag 15 juli a.s. voor te zeilen tussen 14:00–16:30 (zie ook hierna). Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de email. Wij verzamelen om 14:00 op de steiger bij de polyvalken van De Hoop te Jachthaven Bon te Vinkeveen.

Z2-zeilkwalificatie vereist om polyvalk af te schrijven (herh.)

Nog te vaak wordt er een polyvalk afgeschreven door iemand die geen Z2 zeilkwalificatie of hoger toegekend heeft gekregen door de Zeilcommissie. Met ingang van dit zeilseizoen is minimaal een Z2 zeilkwalificatie van De Hoop vereist om een polyvalk te mogen afschrijven. Indien u meent daarvoor in aanmerking te komen omdat u reeds een vergelijkbaar zeilbrevet heeft (bijv. CWO 2) of reeds in het verleden een zeilcursus bij De Hoop gevolgd heeft, wordt u verzocht contact op te nemen met de Zeilcommissie via neliez.[antispam].@karzvdehoop.nl. De Zeilcommissie zal dan beoordelen of u reeds direct in aanmerking komt voor de Z2 zeilkwalificatie of dat u eerst een keer moet voorzeilen.

NB: Personen die met een van de polyvalken van De Hoop gaan varen zonder daarvoor de vereiste Z2 kwalificatie of hoger hebben, zullen kosten voor eventuele schade zelf moeten vergoeden.

Wedstrijdzeilen in polyvalken

Om de week wordt er op woensdagavond van 19:30-21:00 wedstrijd gezeild op de Vinkeveense plassen in diverse klassen, waaronder een 12-15 polyvalken. Het plan is om ook met een aantal polyvalken van De Hoop daaraan mee te doen. Geïnteresseerden met Z2 of Z3 (of vergelijkbare zeilcertificaten) kunnen zich aanmelden met een email.  Wij verzamelen om 19:00 op de steiger bij de polyvalken van De Hoop te Jachthaven Bon te Vinkeveen en zeilen dan naar de startlijn ter hoogte van de Starttoren op de plas.