Materieel & Veiligheid

Geplaatst op 13-06-2021  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: John Graham, Commissaris Materieel
Jeudwedstrijd bij RIC
Zaterdag 19 juni a.s. organiseert RIC een roeiwedstrijd voor jeugdleden van de Amsterdamse roeiverenigingen. Het gaat om een race over 250 meter die start ter hoogte van het zijkanaal (tussen de Utrechtse brug en restaurant Thuis aan de Amstel) en finisht bij RIC. De wedstrijd duurt van ongeveer 10:00 tot 15:00 uur. Hou rekening met het feit dat er een aantal jonge roeiers (en stuurlui) met deze races bezig zijn en wees extra voorzichtig in de buurt van RIC.
 
Toewijzing achten
In verband met de toewijzing van boten zijn wij aan het inventariseren welke achten weer gaan varen. Een aantal ploegen heeft al via de ploegcaptains app een antwoord gegeven, maar we missen nog een aantal ploegen. Gaarne doorgeven aan leeiretam.[antispam].@karzvdehoop.nl
 
Wat te doen bij schade
Als er een schade wordt gevaren is het belangrijk dat de ploeg de schade op een schadeformulier in het schadeboek aangeeft. Die bevindt zich bij de afschrijfcomputer Dan kan Kevin voor de reparatie zorgen. Indien de boot uit de vaart genomen moet worden, stuur dan s.v.p. een e-mail aan leeiretam.[antispam].@karzvdehoop.nl. Iin het geval van een aanvaring is het ook van belang om een schadeformulier in te vullen, ook als er geen schade is geleden. Dit kan van belang zijn voor de verzekering. Het is ook belangrijk om bij een aanvaring voor zover mogelijk afgebroken en losgeraakte stukken terug naar De Hoop te brengen. Het is vaak efficiënter en sneller om een beschadigd onderdeel te repareren dan een nieuw onderdeel te bestellen of te maken.
 
Hoe een skiff op het vlot te tillen
De laatste tijd komt het steeds vaker voor dat leden een skiff half uit het water halen en op een schraag zetten terwijl de punt nog in het water ligt. Daarna halen ze de punt uit het water. Dit is niet de bedoeling. Het kan snel tot schade leiden. Vraag iemand anders om de punt te pakken en de boot in één keer uit het water te halen.
 
Materiaalnieuws
  • De Liteboat Zephyr heeft een nieuwe rigger die het mogelijk maakt voor langere mensen om de boot naar behoren af te stellen. De Mistral heeft een standaard rigger.  
  • De Snowwhite is weer in de vaart genomen als toewijstweezonder.