Materieel 26/11

Geplaatst op 26-11-2018  -  Categorie: Materieel  -  Auteur: John Graham

Oproep terugbrengen geleend materiaal (Speed/stroke-coaches)

De Hoop heeft een aantal speed/stroke-coaches in haar beheer. Deze zijn op dit moment allemaal uitgeleend aan leden. De speed en stroke-coaches zijn nodig bij de wedstrijd-junioren. Mocht u er eentje thuis hebben liggen welke u niet of nauwelijks gebruikt, zou u deze dan terug willen brengen? Alvast dank!

Toewijzing van de achten

De toewijzing van de achten voor de periode tot en met de Heineken en de Head is gereed. Deze vindt u hier. De toewijzing is gebaseerd op de uitslagen van de Clubkampioenschappen. We hebben voor zover mogelijk rekening gehouden met de verwachte bloktijden van de Head en de trainingstijden. Behalve in specifieke gevallen geldt dat de ploeg die het hoogst geëindigd is de eerste keuze voor de eerste training heeft, dan de tweede ploeg enz. Daarna heeft de hoogst geëindigde ploeg de eerste keus voor de tweede trainingstijd enz. Men hoeft geen bloktijden aan te houden als de ploegen in de betreffende boot met de verdeling uitkomen.

Wijzinging indeling S3-boten 

De Bertus, een Filippi skiff en de Thetis, een Filipi 2x zijn als S3 boten in de afschrijving gekomen.

Wijziging indeling S1-boten

De S I afschrijfboten zijn vanaf nu verdeeld in gestuurd en ongestuurd. Gestuurde C- boten mogen onder bepaalde voorwaarden (waaronder adequate verlichting) in het donker worden gebruikt. Bij twijfel kunt u contact opnemen met de commissaris roeien of commissaris materieel.

Botendoop "Halvemaansbrug"

Op zaterdag 17 november is, na de geslaagde Clubkampioenschappen en voorafgaand aan het met 126 leden goed bezochte Wilddiner, een skiff gedoopt. Dieuwertje Kooij, slag van een van de snelste damesachten, doopte de nieuwe Hudson skiff tot de ‘Halvemaansbrug', naar de meest in het centrum van Amsterdam gelegen brug over de Amstel. Opdat de roeier zich altijd thuis mag voelen als deze eenzaam op en neer naar Ouderkerk roeit. De boot is geschikt voor roeiers tussen de 73 kg en 86 kg en is een toewijsboot.

Botendoop "Asterix" en "Obelix" 

Voor de lichtjestocht van de jeugd zijn twee nieuwe jeugdskiffs door Frederique Pals en Gwen Bloemen in een passende duo optreden gedoopt. De namen Asterix en Obelix zijn door de jeugdleden gekozen.