LUSTRUM-NIEUWS 19/2

Geplaatst op 19-02-2023  -  Categorie: Lustrum 175  -  Auteur: Lustrumcommissie
Kalender en nieuws lustrumperiode  
Op diverse plekken in het gebouw hangt de lustrumkalender (vrijdag 26 mei t/m zondag 10 juni) met in het kort wat er zoal te doen is in deze periode. Handig, zodat je alle andere activiteiten in mei en juni om de lustrumperiode heen kan plannen. Voor iedereen, van jong tot oud, roeiers (inclusief coastal), zeilers, maar ook fietsers en bridgers zijn feestelijkheden, die plaatsvinden in het gebouw van De Hoop aan de Amstel, op de Vinkeveense Plassen bij Jachthaven ‘Bon’ waar onze polyvalken liggen, en bij het ACRC (Amsterdam Coastal Rowing Centre) op IJburg. Daarnaast is de website van De Hoop dé plek voor informatie over het lustrum. Klik midden op de website van De Hoop op het lustrumlogo en volg het laatste nieuws.
 
Ingelijste lustrumaffiches in het trappenhuis 
Naast het logo met de gestileerde cijfers 175, twee riemen in Hoopkleuren en het kroontje van Henrike Beukema, zijn ook nog twee prachtige posters voor het lustrum gemaakt. Het logo én deze twee posters, een gezamenlijk ontwerp van Mary Tao en bestuurslid Esther Zijtregtop, kan men afzonderlijk ingelijst bewonderen in het trappenhuis.  
  
Ook Vermeerexpo richt de Blik naar buiten
'Blik naar buiten', het thema van ons lustrum, wordt veelvuldig genoemd in de begeleidende teksten bij de schilderijen van Vermeer in het Rijksmuseum. BLIK NAAR BUITEN. Verstild en ingetogen zijn de scènes van Vermeer, bijna afgesloten van de buitenwereld. Maar toch is die aanwezig. Vermeer laat haar binnen door vensters te openen of iemand uit het raam te laten kijken. Dit kan geen toeval zijn.