Koninklijke Hollandbeker op de Bosbaan

Geplaatst op 19-06-2022  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Christof Coenders, Commissaris Wedstrijd
Volgend weekend (25 en 26 juni) zal de Koninklijke- Holland Beker gehouden worden op de Bosbaan. Dit is de enige internationale wedstrijd van Nederland in het wedstrijdschema en daarmee in meerdere opzichten anders dan we gewend zijn. Meerdere velden zullen in potentie nog interessanter zijn om naar te kijken, daar verschillende buitenlandse kanonnen in de inschrijvingen zijn gesignaleerd. Zo start Olympiër en Australisch Nationale Kampioene Ria Thompson in de Elite dames skiff. In de strijd om de Hollandbeker worden roeiers uit het Verenigd Koninkrijk, Benin en Japan ingevlogen, die ongetwijfeld gaan proberen om onze mannen van de winst af te houden. 
Verder zijn meerdere Belgische, Portugese, Australische en Japanse ploegen gesignaleerd, als aanvulling op alle Nederlandse ploegen, wat het geheel zeer de moeite waard maakt om te bekijken. 
Toegang tot het evenement is gratis en de wedstrijden zullen ook dit jaar weer opgeluisterd worden met vele eetgelegenheden en een rijdende tribune. Thuisblijvers kunnen ook hun lol op met het volgen van de livestream.