Kijkje bij het junioren-wedstrijdteam: Virtual Head

Geplaatst op 11-04-2021  -  Categorie: Jeugd  -  Auteur: Olga Mommersteeg
Van 20 maart tot en met 4 april was het eindelijk weer zover, een ‘wedstrijd’ in de boot. Eindelijk weer die echte wedstrijdspanning. Aan de start liggen en denken, nu moet het gebeuren, nu ga ik alles geven, van begin tot het soms nog wel bittere eind. Helaas konden er vanwege de maatregelen voor het virus natuurlijk geen ploegen uit heel Nederland naar Amsterdam komen om hier om de winst te strijden. Maar desondanks is de Virtual Head een fantastisch alternatief.
 
Wij als wedstrijdteam hebben hier met onze coaches Lorenzo, Els en Valentijn hard voor getraind. Zo hebben wij de afgelopen twee weekenden elke zondag gespard, eerst binnen het eigen team en daarna met RIC. Er is door iedereen hard gestreden en er zijn scherpe tijden neergezet, veelbelovend voor de rest van het seizoen. Zo is is de J18 1x 4e geworden, de M18 2x en de J16 4* hebben beide een 3e plaats behaald en de J16 1x is zelfs 2e geworden!
 
Daarnaast hebben wij op dinsdag 23 maart een hele leuke en vooral leerzame Teams meeting gehad met de Europees kampioene lichte skiff van 2020, Martine Veldhuis. Hierin heeft iedereen zijn of haar vragen gesteld over het toch soms wel drukke topsportleven. Dit weekend heeft Martine het EK geroeid in Varese (Italië) en zij heeft daar in de A-finale de 4e plaats behaald.
Kortom wij hebben fantastische weken achter de rug en wij verheugen ons al op de rest van het seizoen!