Junioren: Succes in Bern

Geplaatst op 24-10-2022  -  Categorie: Jeugd  -  Auteur: Els van Dam
Afgelopen zaterdag vertegenwoordigden drie juniorenploegen De Hoop bij de Bern Boat Race. Het was herfstvakantie en daardoor een mooie gelegenheid om aan een buitenlandse wedstrijd deel te nemen daarmee ook internationale ervaring op te doen. Woensdagavond vertrokken twee ouders, coach en zes roeiers met de nachttrein naar Bern. Eerder die dag waren twee vaders met hun zonen al met de auto vertrokken, zodat we daar ter plaatse ook over vervoer konden beschikken. We verbleven op de camping in bungalows naast de Ruder Club Bern, die de regatta organiseerde. Op donderdag en vrijdag hadden wij daar de beschikking over roeiboten (2x, 2x, en 4x) en coachboot voor de trainingen op het wedstrijdparcours. Dat deze trainingen zeer nuttig waren bleek al gauw, want het parcours was niet alleen bochtig, maar het roeien werd ook belemmerd door veel wier in het water waar de vele zwanen zich graag mee voedden. Daar de juiste route tussen door vinden en alle boeien aan bakboord houden was een hele opgaaf over de 10,4 km met keerboei.
 
Onze twee J16 dubbeltweeën roeiden een hele goede race met ruime winst voor Thomas + Lucas Wesdorp en een 3e plaats voor Christian Wetzels + Lucas Mulder, van in totaal zes ploegen in hun veld. Een fantastisch resultaat bij hun eerste internationale wedstrijd. Zij lieten bovendien ook vele senioren en veteranen ploegen achter zich.
Onze J18 4x kreeg helaas met materiaalpech te kampen. Ze waren juist heel goed van start gegaan en hadden tot de keerboei al twee seniorenploegen ingehaald, maar ook door een J18 4x gepasseerd, toen bij het keerpunt de schoenplaat + voetenroer losschoot. Er viel niet meer te sturen, alleen met de riemen, maar ook niet meer te trappen door de boegroeier. Hun voorsprong slonk aanzienlijk op de terugweg en een overall 7e plaats (2e bij J18 4x) van 16 ploegen werd hun resultaat. Teleurstellend voor Sebbe Forma, Lapo Hirschhofer, Reijer ter Laak en Emil Hund om zo deze race te moeten uitroeien, maar wel knap volgehouden en toch volbracht.
Al met al was dit een geweldige ervaring voor onze junioren wedstrijdroeiers om in een onbekende en hele mooie omgeving aan dit evenement deel te nemen, nieuwe contacten te leggen en onze vereniging De Hoop internationaal te vertegenwoordigen.
 
Veel dank aan de begeleidende ouders bij deze trip en een fijne groep junioren roeiers om mee op stap te zijn.