Junioren: NK klein (1x en 2-), Hollandia

Geplaatst op 22-04-2019  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Edzo Klawer

Tijdens een zon-overgoten editie van de Hollandia, op ons tweede thuiswater, de Bosbaan, vond dit jaar het NK voor kleine nummers plaats (skiff en 2-). Waar de junioren van de Hoop als voorbereiding een week geleden bij -2 in tentjes een trainingskamp in Almere doorstonden, was dit weekend iedereen op zoek naar schaduw. Vanwege de grote hoeveelheid deelnemers, vinden er al jaren op de vrijdag time-trials plaats, waarin achter elkaar wordt gestart en een startbewijs voor de volgende ronde kan worden bemachtigd door bij de snelste 24 roeiers te komen.
In het M16 veld deden 33 deelnemers mee en namens de Hoop Liza Lausberg (13de) en Gwendolyn Bloemen (26ste). In het J16 veld deden 39 roeiers mee en namens de Hoop Koen van de Braak (18e). In het M18 veld deden 39 roeiers mee en namens de Hoop Frederique Pals (12de) en Hailey Heideveld (38ste). En in het J18 veld deden maar liefst 56 roeiers mee en voor de Hoop kwamen uit Lancelot Bloemen (23ste), Severin Broekman (38ste) en Melle Delfgaauw (16de). Frederique, Liza, Melle, Lancelot en Koen haalden dus de kwart-finale op zaterdag. Na de time-trials worden alle wedstrijden weer normaal boord aan boord, 6 per heat, gestart. Daarbij wordt het zogenaamde fairness-protocol toegepast als de wind schuin over de baan staat waardoor er baanvoordeel ontstaat. Dit protocol houdt in dat de snelste roeier in de meest voordelige baan mag starten. Het gevolg hiervan was voor de Hoop dat verschillen tussen onze roeiers en de snelste roeiers van een heat groter werden en het moeilijker werd om een mindere time-trial weer goed te maken. Uiteindelijk lukte het Lancelot bloemen om bij de snelste 12 J18 roeiers van Nederland te komen en daarmee de hoogste klassering van de Hoop-junioren te behalen. Zoals bij de skiffhead, was er tijdens het NK-klein live video verslag, dat nu kan worden terug gezien: van de vrijdag, zaterdag en zondag. De tijden van onze roeiers vind je hier:
M16, met Liza en Gwendolyn via de volgende link.
J16, met Koen via de volgende link.
M18, met Frederique en Hailey via de volgende link.
J18, met Lancelot, Severin en Melle via de volgende link.

Overigens waren het niet alleen junioren van de Hoop die op het NK-kleim te vinden waren, maar ook onze Jeugdcoordinator, Sara Papineau Salm. Zij kwam uit in het LDE (lichte-dames elite) skiff veld en plaatste zich als 10de tijdens de time-trials op zaterdag voor de kwart-finale. Uiteindelijk strandde ze in de halve-finale op de 5de plek, waardoor ze op zondag in de B-finale mocht starten en daar als 4de (10de snelste lichte skiffeuse van Nederland) eindigde! Al haar tijden zijn terug te vinden via deze link.

Alle uitslagen van de Hoop tijdens Hollandia NK-klein zijn via deze link te zien.