Jeugd weer het water op!

Geplaatst op 03-05-2020  -  Categorie: Jeugd  -  Auteur: Lorenzo van Velzen

Afgelopen week mochten de jeugd en junioren van De Hoop weer het water op! Nadat bekend werd dat jongeren t/m 18 jaar vanaf 29 april weer naar hun sportverenigingen mochten, hebben velen de mouwen opgestroopt om dit daadwerkelijk mogelijk te maken. Er kan namelijk niet gewoon weer geroeid worden zoals eerst – alles moet volgens de regels van het ‘nieuwe normaal’. Dat betekent aangepaste jeugdinstructies en juniorentrainingen: iedereen boven de 12 jaar in skiffs/C1s, de welbekende afstand, het ontsmetten van hendels en handen voor en na het roeien, geen gebruik van de kleedkamers – ga zo maar door.
Om het roeien vanaf de 29e mogelijk te maken, zijn in de week daarvoor al de nodige voorbereidingen getroffen door jeugd, junioren, ouders, instructeurs, Kevin, bestuur en coach:

  • junioren hebben materiaal af- en opgeriggerd (niet eens voor hun eigen gebruik!) en ze helpen met de instructie,
  • ouders en jeugdcommmissie zijn zoals altijd goud waard als het gaat om ideeën betreffende de invulling,
  • instructeurs stellen zich meer beschikbaar dan gewoonlijk,
  • Kevin faciliteert o.a. de onmisbare ontsmettingsmiddelen, en natuurlijk is er
  • zonder Bestuur geen protocol – een vereiste om weer aan de slag te kunnen.

De eerste instructies en trainingen hebben we achter de rug en het resultaat mag er zijn: alles verloopt soepel, iedereen werkt samen en het belangrijkste: wat een plezier! De Jeugdcoördinator en Hoofdcoach Junioren is dan ook ontzettend blij en vooral supertrots op al zijn jongens en meiden, want die maken het tot een succes.
Hier nog wat foto's en filmpjes van de afgelopen week: https://youtu.be/YpHyIKgFcac.