Verslag jeugd-trainingskamp bij Het Spaarne

Geplaatst op 28-02-2021  -  Categorie: Jeugd  -  Auteur: Juliette Potjer

Van de Italiaanse zon in Varese vorig jaar naar de Nederlandse zon op het Spaarne! In de voorjaarsvakantie gaan we vaak op trainingskamp met de jeugd wedstrijdploeg van De Hoop. Helaas kon dat dit jaar natuurlijk niet in het buitenland, maar gelukkig was de KR&ZV Het Spaarne zo gastvrij dat wij bij hen konden trainen! Om te zorgen dat we met onze eigen boten konden varen, zijn we op maandagochtend naar Heemstede geroeid. Dat is een tocht van 30 kilometer, via de Nieuwe Meer en de Ringvaart. Een uitstekende duurvermogentraining. Onze (race)fietsen werden door coach Lorenzo naar het Spaarne gereden met een busje. Nadat we waren aangekomen bij het Spaarne en even wat hadden rondgekeken bij deze leuke vereniging, zijn we weer naar Amsterdam gefietst.
Dit was ongeveer 25 km.
De volgende dag fietsten we weer naar Het Spaarne en zijn we door de prachtige stad gevaren. Dit leverde echt prachtige plaatjes op! Na de lunch natuurlijk ook weer naar huis gefietst! Na een rustdag op woensdag, zijn we donderdag weer naar Heemstede gefietst en hebben we samen met de wedstrijdgroep van het Spaarne een training gedaan. We roeiden zo’n 15 km.
Op vrijdag was het alweer tijd om naar huis te roeien. We maakten ons weer klaar voor de overtocht van 30 km. Dit keer roeiden we niet alleen met boten van de Hoop, maar er gingen ook een heel aantal boten van Spaarne mee. Die hebben namelijk afgelopen weekend bij ons op de Amstel getraind. Alhoewel we volgend jaar toch wel weer heel graag naar Italië gaan, was dit een mooi alternatief.
Lorenzo en Els van Dam: namens de hele wedstrijdgroep willen we jullie heel erg bedanken voor het organiseren en de begeleiding!!