In gesprek met Zijne Majesteit de Koning

Geplaatst op 13-12-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jannemieke ter Horst, Voorzitter
In gesprek met Zijne Majesteit de Koning
Afgelopen vrijdag bracht Zijne Majesteit de Koning een werkbezoek aan onze buurvereniging Willem III, dat in het teken stond van de impact van de coronamaatregelen op de sportsector en de gevolgen voor het verenigingsleven en de gezondheid.
Ik zou die middag bij Willem III een rondetafelgesprek hebben met de voorzitter van NOC*NSF, de voorzitter van de KNRB, de directeur van de Federatie voor Gezondheid, de voorzitter van NSRF, en de praeses van Nereus om over sport en gezondheid te praten. Bij aankomst bleek er nog een genodigde aan tafel te zitten: Koning Willem Alexander. Er is gesproken over de impact van de coronamaatregelen op de jeugd, de studenten en de jonge en oudere volwassenen. Als roeiers kunnen we nu maar in beperkte mate sporten, omdat de roeiplekken in meerpersoonsboten (net) binnen de 1,5 meter afstand van elkaar zitten. Daarnaast missen we allemaal de sfeer, het samenzijn en het perspectief. De wens is uitgesproken om een corona coulance van 15 centimeter te krijgen. 
Beelden van het bezoek van de Koning zijn afgelopen vrijdag uitgezonden in het Sportjournaal om 18:45 (terug te kijken via NPO Start - vanaf 6:19). Deze zijn ook terug te zien via de NOS liveblog. Een verslag van het bezoek is te lezen op roeien.nl. Ook op de website van Willem III staat een mooie beschrijving van het bijzondere bezoek.
De roeisport is goed op de kaart gezet!