Het virtual langebaan wedstrijdseizoen is begonnen!

Geplaatst op 21-02-2021  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Wedstrijdcommissie K.A.R.Z.V. 'de Hoop'
Afgelopen weekend vond traditioneel de eerste langebaan wedstrijd van het seizoen plaats: de 5km Virtual van Oort Winterwedstrijden georganiseerd door Proteus-Eretes uit Delft. Roeiwedstrijden zoals wij die kennen mogen helaas geen doorgang vinden. Daarvoor in de plaats is de «virtual» variant bedacht. Alle deelnemers roeien de afstand op eigen water op een zelf gekozen tijd, in dit geval gedurende een weekend. De coach of jezelf klokt de geroeide tijd. Er wordt op sportiviteit en eerlijkheid gerekend. Tijden zijn uiteraard niet 100% te vergelijken omdat de virtual wedstrijden op diverse wateren en op verschillende tijden worden verroeid.
 
Zo werd de Amstel dit weekend bevaren door deelnemers aan de Winterwedstrijden in skiffs, tweetjes en halfgevulde C4en. Willem III had een 5km baan uitgezet vanaf de molen in Ouderkerk met een klein bordje «start» aan de wal. De finish, ook met een bordje, was bij de vlaggenmast van Willem III. Maar je kon ook je eigen 5km baan bepalen. Ben je op jezelf aangewezen dan ga je klaarliggen bij het startbordje, je drukt de tijd in op je (sport)horloge of mobiel... en go! Je roeit, alle vaarregels in acht nemend, aan eigen wal, zo hard de omstandigheden het toelaten naar de finish. Daar aangekomen, niet vergeten je horloge/mobiel in te drukken om je tijd te registreren. Die vul je in op een online document. Vanwege het mooie weer was het aardig druk op het water, dus strak varen zat er niet helemaal in.
 
Maart is de maand van de langebaan klassiekers. De mythische Head of the River Amstel wordt voor de gelegenheid gecombineerd met de Skiffhead /Tweehead /Jeugdhead tot de VIRTUAL HEAD OF THE RIVER over 4km/8km. Groter van opzet. Voor heel roeiend Nederland: van relatieve beginners tot wedstrijdcracks. Een veilig multi-sport gebeuren gedurende 2 weken op en rond eigen water. Op het water kan er geroeid worden in alle momenteel toegestane boottypes (skiffs, alle C-materiaal, 2/3x en liteboats). Aan de wal kun je meedoen met ergometer, hardlopen, fietsen, schaatsen, etc.
Houd de ePunt, social media en de websites headoftheriver.nl en skiffhead.nl in de gaten voor meer informatie.