Het Nieuwe Roeien geëvalueerd

Geplaatst op 17-05-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bestuur K.A.R. & Z.V. "de Hoop"

We hebben inmiddels een week ervaring opgedaan met roeien in eenpersoonsboten voor volwassenen (en al iets langer voor de jeugd en junioren). Hoe kijken we hierop terug? De eerste indruk is over het algemeen positief; er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te roeien, er worden veel boten afgeschreven en mensen helpen elkaar op het vlot, alles met inachtneming van 1.5 meter afstand tot elkaar. Heel goed! Hou dit vol.

Hieronder een aantal punten die nog beter kunnen:

 • Lees voordat je een skiff of C1 afschrijft het Roeiprotocol
  Het roeiprotocol staat op de homepage van de website van De Hoop. Zorg ervoor dat je het gelezen hebt voordat je een boot afschrijft. Om te mogen roeien en te mogen blijven roeien is het van belang dat de richtlijnen in dit protocol door iedereen gevolgd worden. 
 • Neem/Reserveer (extra) tijd voor het schoonmaken:
  Niet iedereen is tijdig voor vertrek op het vlot of keert op tijd terug met de boot op het vlot. Daardoor komt het schoonmaken en binnenbrengen van de boot soms in het gedrang. Dus let op je tijd en tel een kwartier voor en na bij je geplande roeitijd op. Aan het einde van je gereserveerde tijd liggen je boot en je riemen dus weer in de loods. 
 • Schoonmaken handles
  Stap 1: Maak na het roeien de handles schoon met water en een spons. 
  Stap 2: Desinfecteer de handles met de ontsmettingsvloeistof. 
 • Vertrek- & aankomstvlotten
  Gebruik als vertrekvlot het vlot meteen bij uitkomst van de loods (haaks op de wal, voor de deuren 2 t/m 4) of het zijvlot. 
  Gebruik als aankomstvlot het tweezijdige vlot parallel aan de wal, voor deur 1.  
 • Trainingstijden
  Houd rekening met de trainingstijden van de jeugd; je kunt als volwassene dan niet roeien in verband met drukte op het vlot. De jeugd traint op woensdag van 14.30-19.30 uur en op zaterdag van 9.30-14.30 uur. 
 • Loodsdeuren dicht
  Sluit de deuren van de loodsen als het vlot verlaten is om te voorkomen dat niet-Hoopleden aan onze vlotten aanleggen en de loodsen inlopen. Zeker met het mooie weer op komst gaat het drukker worden en zijn er meer 'insluipers'. Neem altijd je 'toegangstag' mee het water op en je kan via de deur naast loods 4 altijd weer naar binnen. 

Bij de afschrijfcomputer zal een extra dispenser met ontsmettingsvloeistof worden geplaatst voor je handen. Maak er gebruik van bij binnenkomst en vertrek. Bij het kraantje naast de wenteltrap is eveneens handzeep beschikbaar.

Het bestuur onderzoekt ondertussen wanneer de volgende fase van het 'nieuwe roeien' kan ingaan: dit betreft het roeien in tweepersoonsboten (alleen door mensen die tot hetzelfde huishouden behoren).

Geniet van het roeien!