Head of the River Amstel 17/3

Geplaatst op 18-03-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Edzo Klawer, Frank Verschoor

Veteranen

Maart roert zijn staart (en zeker in de wedstrijdweekenden). De Head of the River Amstel kreeg er ook mee te maken. Vorig jaar werd deze wedstrijd afgelast vanwege de kou/vorst. Dit jaar werd de eerste wedstrijddag afgelast vanwege te harde wind.
Gelukkig kon de tweede wedstrijddag op zondag wel verroeid worden. Acht kilometer, start in Ouderkerk aan de Amstel, finish in Amsterdam, net achter ons verenigingsgebouw, oftewel: de vaarrichting zoals deze in oorsprong bedacht is. Heel mooi dat dit organisatorisch gezien weer mogelijk is!
Het heren veteranenveld op zondag bevatte de leeftijdscategorieën A t/m D. Net zoals vorig weekend was Frans Göbel in een combinatieploeg de overall winnaar in een tijd van 25:54,1. De Alberga8 was de snelste heren veteranen verenigingsploeg en finishte als derde overall.
In het dames veteranenveld was een acht met oud-bondroeisters een maatje te groot voor alle anderen. De Naamloze Vennootschap was in dit veld de snelste dames veteranen-A ploeg en eindigde als 6e overall achter de eerder genoemde acht met ex-internationals.
Alle uitslagen zijn hier terug te vinden: https://hoesnelwasik.nl/head/19

Jeugd

Prachtige Hollandsche luchten, met bijbehorende wind zorgde ervoor dat de helft van de junioren (de jongens) deze voorjaarsklassieker helaas moesten overslaan. Gelukkig konden echter wel op zondag de meiden aan de start in Ouderkerk verschijnen, om de junioren van de Hoop te vertegenwoordigen. Gwendolyn Bloemen voer in dezelfde combinatie als tijdens de Heineken roeivierkamp, in het M16 4*-veld. Dit keer gestuurd door Olga Mommersteeg, in strakke lijnen, onkruid van de kade schrapend in de bochten, waarbij de helft van het veld werd ingehaald, naar de 2de plek. Frederique Pals voer in een spontaan gevormd viertje (ivm het afgelasten van het M18 8+ veld) icm RIC naar een nette 4de plek. Dat waren de grote nummers. De junioren gaan zich nu voorbereiden op de Tweehead en skiffhead!