Finale op de Bosbaan sluit regioroeicompetitie af

Geplaatst op 06-10-2019  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Christel Fink, Yvonne Cats, Rob Wijsbek en Jeroen Loeffen

Op zaterdag 5 oktober was de laatste wedstrijd van de serie regiowedstrijden 2019 voor beginnende roeiers in C2x+, C4x+, 4x+, dames, heren en mix. Deze slotwedstrijd op de Bosbaan is ieder jaar weer een hoogtepunt van het seizoen. Voor menigeen is een keer hier zelf met je team roeien natuurlijk een feestje. Het wordt extra speciaal wanneer je dan ook nog samen blik kunt trekken. Daar kun je mee thuiskomen. Het weer was de 76 roeiers met hun coaches en fans  goed gezind. Het was de enige mooie dag van de week.

In het C2x+ dames veld was het team ‘Pas de Deux’ van De Hoop bestaande uit Catherine van Lingen, Cordula Quadt en Erik Schoonen (stuur),  dat blik op de Bosbaan trok. En met wissel, Merel de Groot, won deze ploeg ook het overall seizoenklassement. Chapeau!
En daar bleef het niet bij. Ook twee andere ploegen van de Hoop eindigden als eerste in het overall klassement:

  • Neerlands HOOP, bestaande uit Mathijs Hoogland , Hamish Anderson en Rens Kamerling) wonnen de C2x+ heren;
  • Berlage 7, bestaande uit Barbara Rutten, Bart van Leeuwen, Jan Jaap ten Haeff, Marlene Hoyink  en Cristel Voogd wonnen C4x+-MIX ;

Met vijf ploegen was de Hoop dit jaar goed vertegenwoordigd op de regiowedstrijden. Voor veel beginnende roeiers is dit een mooie manier om eens de competitie te beproeven en daarmee jezelf en je team wat verder te ontwikkelen.
Een volledig verslag met foto’s en uitslagen staat op www.regioroeien.nl

De Regioroeicommissie,
Christel Fink, Yvonne Cats, Rob Wijsbek en Jeroen Loeffen