De l’espoir weer open vanaf 1/7 (herh)

Geplaatst op 28-06-2020  -  Categorie: De l'espoir  -  Auteur: Caroline Lissone, Caspar Sloos, Monique van Schendelen
Het was al aangekondigd. We kunnen niet wachten. Vanaf as woensdag 1 juli mag De l’espoir eindelijk weer haar diensten aanbieden. ’s Ochtends koffie, taart, croissants, broodjes…  en woensdag clubavond met buffet. Voorlopige openingstijden: dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend van 9.00-13.00 uur. Zaterdag- en zondagochtend van 8.30-13.00 uur. Woensdag ook van 17.00-23.00 uur. Voor de ochtenden  hoeft niet gereserveerd te worden.
Woensdagavond 1 juli: Spaans buffet
Voor de clubavond geldt zoals in de hele horeca een reserveringsplicht. Reserveer uitsluitend per telefoon (06-13133476 / 06-14452334). Dus niet via WhatsApp, Messenger of e-mail. De datum, het gewenste tijdstip, en het aantal personen met alle namen (dus niet de ploegnaam). Reserveren kan tot uiterlijk 14:00 uur op de dag zelf. 
Vanwege de 1.5 m maatregel is de beschikbaarheid van plaatsen in beide sociëteiten beperkt. Maar het terras is ook toegankelijk, mits het weer meewerkt. Ter plekke  reserveren is mogelijk, maar een plaats is dan niet gegarandeerd. Bij verhindering graag direct bellen. Er zijn vooralsnog geen bloktijden, maar dat kan veranderen.  Bij succes van de woensdagavond komt er een clubavond bij. 
 
Naast de reserveringsplicht hebben de overheid en de RIVM meer richtlijnen opgesteld waar De l’espoir, De Hoop én de Hoop-leden zich aan moeten houden. 
  • Bij binnenkomst van de sociëteit ligt een presentielijst ter ondertekening. Er is ruim desinfectiemiddel aanwezig. Looplijnen, affiches, borden en posters wijzen de weg.
  • Door de aangepaste capaciteit en nieuwe indeling (of door weersomstandigheden) zal mogelijk een tafeltoewijzing gelden die niet ter plekke veranderd kan worden.
  • Schuif niet met meubilair. Dat geldt ook voor het terras. Er mogen geen stoelen van binnen naar buiten verplaatst worden en vice versa.
  • Het openzetten van ramen en deuren, en het luchtcirculatiesysteem in het plafond zorgen voor een optimale ventilatie in de sociëteit.
  • Loop zo min mogelijk rond, behalve voor het gebruik van het buffet, een bestelling aan de bar of toiletbezoek.
  • Wees solidair en houd zitplaatsen niet onnodig bezet. Geef elkaar bij de sanitaire voorziening de ruimte.
Het volledige Covid-19 protocol voor het gebruik van de sociëteit en het terras staat op de website van De Hoop en is hier te downloaden. 
We kijken er naar uit om iedereen weer te zien en van dienst te zijn.