De Hoop Bigband & dansorkest

Geplaatst op 11-10-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Niki Lijftogt, Helena de Boer, Harald Kruithof

Het lijkt nog zover weg, maar over tweeënhalf jaar hopen we het honderdvijfenzeventigjarige bestaan van onze vereniging te vieren. Daarbij mag een gala met eigen bigband/dansorkest natuurlijk niet ontbreken. Juist nu we nog genoeg tijd hebben om in te spelen en een repertoire op te bouwen, doen we hierbij een oproep aan alle (oud-)leden van De Hoop: speel je één van de onderstaande instrumenten, meld je dan vooral aan voor De Hoop Bigband.
Voor De Hoop Bigband zoeken we nog: twee altsaxofoons, één tenorsax, vier trompetten, twee trombones, één bastrombone, liefst een akoestische bas, maar een elektrische basgitaar mag ook, een gitaar en een piano. We hebben inmiddels een tenorsaxofoon, een baritonsaxofoon, zang, percussie en slagwerk. Je hoeft echt geen conservatoriumniveau te hebben, maar een beetje ervaring met samenspelen helpt wel. Schaam je ook vooral niet als je instrumentbeheersing wat roestig is geworden – bijvoorbeeld omdat je tijdens je studie niet hebt kunnen spelen. Dat geldt voor de meesten van ons. Bovendien pak je dat zo weer op onder invloed van de nodige gezelligheid. Zodra we de Bigband voldoende compleet hebben, willen we beginnen met repeteren onder leiding van een ervaren bigbandspeler.
Ben jij, of ken jij een van bovenstaande instrumentalisten, spreek dan vooral Niki Lijftogt, Helena de Boer of Harald Kruithof aan. Je kunt ook een mail met je aanmelding of vragen sturen naar poohed.dnabgib.[antispam].@gmail.com.