Cursus Navigeren (TKN) bij de Maas

Geplaatst op 23-09-2018  -  Categorie: Zeilen  -  Auteur: Stephen de Haseth

Cursus Theoretische Kust Navigatie (TKN)
Zeilt of motort u op zee? Of bent u van plan dat te gaan doen?
Vergroot uw kennis en uw veiligheid met de navigatiecursus van De Maas in Rotterdam. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar!
De navigatiecursus 2018-2019 gaat van start op dinsdag 24 oktober. In deze cursus gaan we in op alle aspecten van het varen op zee. Op zee je weg vinden is een stuk eenvoudiger nu de meeste zeil en motorjachten zijn uitgerust met allerlei elektronica voor de navigatie. Maar wat doet die apparatuur eigenlijk onder de motorkap? Vertrouw je er blind op of ben je zelf actief in staat vast te stellen dat alles goed gaat? Op zee varen is veel meer dan navigatie.  Het is niet een koers op een kompas aanhouden of achter een pijltje op een beeldscherm aanvaren. In de cursus leert u over verkeersregels (maar ook over gedragsregels), lichten, stroom, getij, apparatuur, zeekaarten, koers bepalen, met het weer omgaan en routering. We doorspekken de cursus met eigen ervaringen opgedaan tijdens tienduizenden zeemijlen! En uiteraard vertellen we ieder jaar weer met veel plezier waarom we zelf van zeezeilen houden!
De eerste cursusavond is 24 oktober a.s. De cursus omvat 10 dinsdagavonden, en twee praktijktochten. De kosten bedragen €130,-. U krijgt een International Certificate of Competence, verplicht in diverse landen en meestal een eis bij het huren van jachten.
Aanmelding via het secretariaat van De Maas vzrk.[antispam].@de-maas.nl.