Coupe de la Jeunesse 2019: Goud, 2x zilver en brons

Geplaatst op 04-08-2019  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Edzo Klawer
Tijdens de Coupe de la Jeunesse (het alternatieve EK voor junioren, maar zonder Duitsland) in het Italiaanse Corgeno, kwamen de junioren van de Hoop goed voor de dag. De Nederlandse ploegen met Frederique Pals en Lancelot Bloemen namen het nodige ere-metaal mee naar huis. Op vrijdag werd Frederique in de Amsterdam 8 op 0.6s tweede achter de Spanjaarden, wat na een chaotisch verlopen race met een quick start een extra prestatie was. Op zaterdag voeren de junioren van de Hoop in de vierzonders. Lancelot was met zijn ploeg snelste overall in de heats, maar ondanks een initiële voorsprong konden ze de snoeiharde eindsprint van de Italianen en Britten niet pareren. Vervolgens was het de beurt voor Frederique in de  vier zonder. Ondanks dat ze de derde tijd overall hadden in de heats en ook nog 3de lagen op de 1000m tijdens de finale, waren zij het dit keer die met een mega eindsprint langs Italië en Spanje schoven naar het GOUD! Ondanks de inmiddels zeer vermoeide benen, mochten de junioren nogmaals op de zondag starten. Deze keer werd Frederique tweede met haar 4-.
De meidenploeg werden gecoached door Anita Meiland en Marcel Vervloet. De jongens werden gecoached door John Luck. Nu is het tijd voor een welverdiende vakantie voor de junioren en coaches, die na het wedstrijd-seizoen, nog een maand hard hebben doorgetraind ter voorbereiding op deze Coupe! 
Alle uitslagen kunnen hier worden gevonden. Fotos van het evenement hier. De junioren blijven volgen (live), dat kan via het eigen Hoop Jeugd Instagram kanaal
Uitslagen
GOUD JW4- Frederique Pals icm Janna Zwolle (RIC), Kiene Remijn (de Amstel) en Roos Luteijn (de Amstel)
Zilver JW8+ Frederique Pals - Amsterdam 8
Zilver JW4- Frederique Pals icm Janna Zwolle (RIC), Kiene Remijn (de Amstel) en Roos Luteijn (de Amstel)
Brons JM4- Lancelot Bloemen icm Jaap Noordman (Die Leythe), Robert Pluijmert (Jason) en Jaap Worm (Willem 3)