Brons bij NK M16 1x en zilver bij NK J18 8+!

Geplaatst op 20-06-2021  -  Categorie: Jeugd  -  Auteur: Thomas Wesdorp & Lorenzo van Velzen
Afgelopen weekend is er door Hoop-junioren op twee wedstrijden gestart!
 
Jeugdwedstrijden RIC
Op zaterdag is door onze roeiers bij de jeugdwedstrijden van RIC goud, zilver en brons behaald in de categorie van J14 x2 (Thomas en Lucas Wesdorp, Thomas Dobbelstein & Lucas Mulder) en M14 2x (Holly Davie & Ells Burns). De wedstrijden werden geroeid bij de Omval en waren 250 m lang. Er waren roeiers van verschillende clubs uit Amsterdam zoals de Hoop, RIC en de Amstel.
 
Westelijke Regatta (NK)
Ook was dit weekend de Westelijke Regatta. Deze race speelde zich af op de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen. Voor competieroeiers waren er ‘broken races’ - en voor de rest nationale 2k-wedstrijden. Een broken race betekent dat er eerst 1000 m geroeid wordt, dan een stuk van 500 m ‘rust’ en daarna nog een eindstuk van 500 m. Uiteindelijk worden de tijden van de 500 en 1000m bij elkaar opgeteld. Daaraan deden onze meiden Martha Gianoli, Filippa Uytdehaage, Liliane Mahoney, Mathilda Muennich, Tsega van Staveren van Dijk en Sophie van Arsdale en onze jongens Laurens Teepe, Max Bleeker en Thomas Wesdorp mee. Een mooie ervaring op hun eerste wedstrijd! 
 
De roeiers die aan wedstrijdvelden meededen zijn hier te vinden. Voor het grootste deel van hen ook de eerste echte race op een uitzonderlijk windstille WAB! Zij sliepen in de buurt, dus konden in ieder geval goed acclimatiseren en als team leven. Deze wedstrijd was ook het NK voor junioren voor grote nummers en het NK in alle nummers voor J16 en M16. Uit te lichten is het resultaat van Juliette Potjer: in een zinderende race pakte zij in de eindsprint het brons in de M16 1x, en ook dat van Morris Walkate met zijn zilveren plak in de J18 8+ in combinatie met Willem III!