Broken races voor ‘competitie’-jeugd op DIYR

Geplaatst op 04-07-2021  -  Categorie: Jeugd  -  Auteur: Thomas Wesdorp
Zaterdag 3 juli begonnen de eerste wedstrijden van de DIYR. De DIYR werd geroeid op de Bosbaan, in het Amsterdamse Bos. ‘DIYR’ staat voor: Dutch International Youth Regatta. De roeiers meldden zich op tijd bij de coaches en haalden bij een tent hun accreditaties (corona-maatregel) in de vorm polsbandjes op. Op het vlot verzamelde iedereen zich en werden de laatste instructies nog gegeven. Daarna werden de boten uit de loods naar buiten gebracht, eventueel versteld en gecontroleerd.
Vroeg van tevoren werd er op een prachtig strakke Bosbaan opgeroeid naar de startplekken. Vaak moesten we hier nog een tijd wachten, soms door te vroeg oproeien en soms door vertraging. Daarna begonnen de wedstrijden en de luide aanmoedigingen. Het waren broken races van 2km, wat inhield dat er eerst 1000m werd geroeid, dan 500m ‘rust’ en tot slot nog 500m racen. Vanaf de zijkant werden we luid aangemoedigd, o.a door onze wedstrijdroeiers. Zij hebben ons ook super geholpen met het tillen van boten, afstellen en andere bezigheden aan het vlot. De boten waar we in geroeid hebben waren supermooi! Tussen meerdere wedstrijden aten en dronken we nog wat, om daarna weer verder te gaan.
 
Op zondag 4 juli was het net zoals de dag ervoor weer erg mooi en warm. Het proces verliep gelijk aan de dag ervoor, en ging over het algemeen soepeltjes. Deze zondag was het wel van extra belang voor de roeiers om zich in te smeren met zonnebrand, wegens de felle zon. Tot ongeveer 15.45 was het erg mooi weer, maar later begon het ook te regenen. Vanwege de kans op onweer waren alle nog niet geroeide wedstrijden 20 minuten naar voren geschoven.
 
Het was ook fijn dat wij van tevoren al mee mochten trainen met de wedstrijdroeiers. Het was erg fijn om al een beetje gewend te zijn aan het water en aan de afstand en de trainingen zelf hielpen ook. 
Van De Hoop deden er roeiers mee in veel verschillende ‘competitie’-categorieën (d.w.z. niet 2k-races): bij de meiden Liliane Mahoney, Tsega van Staveren van Dijk, Martha Gianoli en Filippa Uytdehaage, Holly Davie, Mathilda Muennich, Cisca Goeting en Ella Burns. Bij de jongens Thomas Dobbelstein, Christian Wetzels, Lucas Mulder, Thomas Wesdorp, David Pattij, Lucas Wesdorp, Laurens Teepe en Max Bleeker. Max sloeg een combi met RIC voor naar winst in de J14 4*! Zie hier [https://regatta.time-team.nl/diyr/2021/results/cf7016c2c-f2ac-488c-a7ad-efc1a376c6ff.php] alle uitslagen. 
Het was dus een erg mooi en leuk weekend vol met wedstrijden. Veel zin in de volgende!