Blik op de Midzomer Vechtrace

Geplaatst op 19-06-2022  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Donald Kreiken
Afgelopen zaterdag werd door de Grand Budapest 8+ deelgenomen aan de Midzomer Vechtrace georganiseerd door RV Weesp.
In een poging de nieuwe gemeentegrenzen te verkennen, gingen de doorgewinterde roeiers naar Weesp voor een 5km klassieker op de kronkelende Vecht. In de aanloop naar de wedstrijd stuitten zij op een tekort aan transportcapaciteit bij de botenwagens. De noodzaak tot overroeien was geboren. Na een spannend  doch soepele oversteek van het Amsterdam-Rijnkanaal, werd duidelijk dat de brugwachter in Weesp niet volgens afspraak (!) klaarzat voor de laatste doorgaande vaart, maar onverhoopt zijn weekend vervroeg had aangevangen. Het gevolg was een tocht met boot in de hand door het centrum van Weesp, langs terrassen en pizza-restaurants om de boot voorbij twee lage bruggen te tillen en creatief te water te laten. Een enkele verwonding aan de voet van de boeg door glas in het water mocht niet verhinderen dat de boot veilig bij RV Weesp aankwam, doch later op de avond dan gepland.
De volgende dag werd gestart in het H8+ veld over vijf kilometer met warm weer en zonder enige stremming. De wedstrijd werd een ware overlevingsstrijd waarbij scheepvaart en zwemmers op hoge snelheid moesten worden ontweken. Na een tocht door deining en golfslag kwamen de roeiers van de Hoop veilig en als snelste over de finish en mochten zij het blik in ontvangst nemen. De feestvreugde duurde maar kort, want diezelfde avond werd ditmaal vroeger dan de avond ervoor, teruggeroeid naar Amsterdam en was de brugwachter nog wel aanspreekbaar. Moegestreden maar voldaan kwam de boot met ploeg zaterdagavond weer veilig aan in het centrum van Amsterdam voor een goed bord noedels. Zo hadden we een bijzondere ervaring, met een wijze les voor volgend jaar: graag een stremming op de Vecht, en een botenwagen, want alleen zo kunnen er scherpe baanrecords worden neergezet.
 
Blik - HO8+
Met bijzondere dank aan de wedstrijdorganisatie van RV Weesp, invaller Thomas Bevelsborg en de dappere stuurlieden Quinten Lykles en Juliette Verschoor.