Bijzondere afschrijving van boten

Geplaatst op 29-11-2020  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Paula de Jonge, commissaris Roeien
Afschrijving boten voor instructie volwassenen, Equipe-roeien en wedstrijdjunioren – meer dan 48 uur van tevoren.
We zijn als vereniging heel blij dat - ondanks de corona-omstandigheden - dit jaar zich toch een behoorlijk aantal nieuwe leden heeft aangemeld. Sommige nieuwe leden zijn ervaren roeiers, maar een flink deel moet zich het roeien nog eigen maken. Er is nu een behoorlijke wachtlijst voor de instructie. Fijn dus dat – ondanks de verscherpte coronamaatregelen van een paar weken geleden – veel instructeurs toch doorgaan met het opleiden van nieuwe cursisten.  
Daarvoor moeten natuurlijk boten beschikbaar zijn. Daarom reserveerde ik de afgelopen periode voor dit doeleinde vooraf – meer dan 48 uur tevoren – boten onder mijn naam. Voor de duidelijkheid zal ik dat vanaf nu onder de naam 'Instructie volwassenen' doen. Soms schrijf ik voor zondagochtend ook boten – meer dan 48 uur van tevoren – af, onder de naam 'Equipe-roeien'. Equipe is een groep van circa 60 C-roeiers die in wisselende samenstelling met elkaar roeien op donderdagavond, vrijdagochtend en zondagochtend. Het is voor hen soms lastig om op tijd passende boten af te schrijven.
Hoofdcoach junioren, Lorenzo van Velzen, op zijn beurt schrijft onder andere voor de zaterdagochtend soms boten af voor de trainingen van de wedstrijdjunioren (vanaf nu onder 'Wedstrijdjunioren'). Wedstrijdjunioren zijn jeugdleden die intensief trainen (4-6 keer per week).

De instructie voor volwassenen wordt zo veel mogelijk gegeven op minder courante uren. Desalniettemin zal het kunnen voorkomen dat het niet lukt om de boot die je had willen reserveren, af te schrijven, omdat die al gereserveerd is voor instructie. Ik vraag hiervoor jullie begrip. Overige vragen over het afschrijven van boten kunnen worden gesteld aan de commissaris materieel via leeiretam.[antispam].@karzvdehoop.nl.