Bestuursmededeling inzake Corinavirus

Geplaatst op 13-03-2020  -  Categorie: Algemeen

De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland volgen elkaar in hoog tempo op. De uitbraak startte in de regio Wuhan in China in december 2019. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In Nederland, maar ook wereldwijd, worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Het is echter de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn er op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. 

In verband met de op donderdag 12 maart door het RIVM en de overheid bekendgemaakte maatregelen en ontwikkelingen omtrent het coronavirus, heeft De Hoop op de website, op Facebook en in de Ploegcaptainsapp enkele maatregelen gedeeld. Na contact vanochtend met het RIVM, de KNRB en De l'espoir heeft het bestuur besloten de eerder aangekondigde maatregelen verder aan te scherpen: 

 • Een ieder met (lichte) ziekteverschijnselen zoals koorts, hoesten of andere verkoudheidsklachten wordt verzocht thuis te blijven;
 • Zowel de grote als de kleine sociëteit gaan dicht;
 • Het krachthonk is gesloten;
 • De kleedkamers mogen niet gebruikt worden (m.u.v. toiletten en kluisjes);
 • Het is niet toegestaan langer dan noodzakelijk te verblijven in ruimtes op De Hoop;
 • Alle evenementen die gepland staan in de maand maart (wedstrijden, bijeenkomsten voor jeugd en veteranen, indoor, outdoor) worden afgelast;

Er kan geroeid worden, maar:

 • Vermijd daarbij de piektijden en plan roeitrainingen zoveel mogelijk op rustige momenten van de dag.
 • Maak voor je eigen gezondheid en die van anderen de hendels zowel voor als na gebruik goed schoon met het ontsmettingsmiddel (alcohol) dat op diverse plekken in de loods in spuitflessen voorhanden is.

Verder verzoekt het bestuur een ieder dringend de voorzorgsmaatregelen van het RIVM te volgen:

 • Geen onnodig fysiek contact (bijv. geen handen schudden)
 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes

Wij realiseren ons dat het afgelasten van wedstrijden en verenigingsactiviteiten een drastisch besluit is. Het is echter noodzakelijk dat er nu maatregelen genomen worden.

Bij deze bedanken we ook graag alle vrijwilligers voor al het voorbereidend werk dat voor de wedstrijden en andere evenementen door hen verricht is. 

Hoe de situatie zich de komende weken verder gaat ontwikkelen is nog onbekend. De Hoop houdt berichtgeving vanuit de overheid, het RIVM en de KNRB nauwlettend in de gaten. Raadpleeg regelmatig de website van het RIVM en van De Hoop voor eventuele updates.

Mochten er nog vragen zijn dan kunnen deze gesteld worden aan Jannemieke ter Horst, rettizroov.[antispam].@karzvdehoop.nl en Emma van Balen, siraterces.[antispam].@karzvdehoop.nl