Besproken in bestuursvergadering 12-7

Geplaatst op 17-07-2022  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Oline van Wijnen/Alex Vermeulen, Secretaris/Voorzitter
 • Wij bespraken onze aanpak van de Richtlijn Zichtbaarheid op het water, die vanwege de drukte op het water en enkele ongelukken in het recente verleden door de KNRB landelijk wordt ingesteld. Vanaf 1 november 2022 moeten alle roeiers goed zichtbaar zijn op het water. Onze witte én rode clubkleding vallen binnen het vereiste kleurenpalet, tenzij in de was vervaald. Voor De Hoop hebben wij als algemene lijn vastgesteld:
  • Leden kunnen het water op in clubtenue waar het gaat om het witte shirt/roeipakje, de witte turtle, én felrode turtle, fleecetrui of sweater;
  • Roeien in vale club-pakjes, shirts, jacks en turtles kan alleen met Hi-Vis pet of -bandana (Hi-Vis is High Visibility);
  • Alternatief is eigen Hi-Vis kleding (zie oa de collectie bij Roeigoed.nl);
  • Voor “vergeetachtigen” hangen we een aantal Hi-Vis leen-hesjes in de loods in verschillende maten om over de eigen roeikleding te dragen door boeg en slag of stuurman.
De komende tijd krijgt deze richtlijn een plaats in instructie en opleiding, roei-examens, Huishoudelijk Reglement en verdere communicatie. Omdat het hier gaat om veiligheid van jezelf, andere watergebruikers en   materiaal verwachten we de grootst mogelijke eigen verantwoordelijkheid en ook verantwoordelijkheid voor elkaar. 
Overigens bleek tijdens de vergadering de waarde van het dragen van Hi-Vis-kleding: Penningmeester Paul van Dijk trok moeiteloos alle discussies naar zich toe in zijn felroze zomerse polo! Ziet u eens per maand 11 leden in Hi-Vis kleding in de sociëteit? Dikke kans dat er dan een bestuursvergadering is!
 
 • Regelmatig krijgen we vragen van leden over persoonlijke arrangementen voor contributie, entreegeld, afdrachten KNRB en KNWV, aparte contributie voor zeilen en coastal roeien etc. We hebben besloten de contributiestructuur nog eens goed tegen het licht te houden en daar in de volgende Algemene Vergadering op terug te komen.  Esther Zijtregtop, Monique van Schendelen, Cilia de Cock en Paul van Dijk gaan dit verder voorbereiden voor discussie in bestuur en daarna Algemene Vergadering.
 • De Najaars-Algemene Vergadering vindt plaats op dinsdagavond 15 november 2022. 
 • Verder bespraken wij de voortgang van de nieuwe exploitant Lots of F&B Events, en het afscheid van Caspar en Caroline (en natuurlijk Roland, Melle en hun collega’s bij De l’ Espoir). 
 • Voor het 35e Lustrum in 2023 komen de voorbereidende activiteiten goed op stoom en is het bestuur bezig een aparte Lustrumcommissie te vormen die alle initiatieven aan elkaar gaat rijgen. Aan ideeën geen gebrek.