Bericht van het bestuur - maart 2022

Geplaatst op 21-03-2022  -  Categorie: Algemeen

briefhoofd-de-hoop

Opgericht: 26 mei 1848                                                                  

Beschermvrouwe: H.K.H. Prinses Beatrix der Nederlanden

Ere-voorzitter: de Burgemeester van Amsterdam

 

 

Amsterdam, 21 maart 2022

 

Beste ,

 

Graag brengen we je als bestuur op de hoogte van een aantal zaken waar we mee bezig zijn (geweest). Naast berichten via de wekelijkse ePunt, zullen we je ook via deze weg blijven informeren.

 

Activiteiten tijdens de 70ste Skiffhead en de 25ste Jeugd- & Tweehead

De maand maart staat traditioneel in het teken van de (inter)nationale langebaanwedstrijden op de Amstel. Afgelopen twee weekenden hebben we al mogen genieten van de Heineken Roeivierkamp en de Head of the River Amstel. Komend weekend staat onze eigen Skiffhead en Jeugd- & Tweehead (26 en 27 maart) op het programma. Vele leden zullen aan de start verschijnen of de wedstrijdcommissie ondersteunen om van deze voorjaarsklassieker een succes te maken. Het belooft een waar spektakel te worden!

 

De door De Hoop georganiseerde wedstrijden voor kleine nummers beleven bovendien jubileum edities: de 70ste Skiffhead en de 25ste Jeugd- & Tweehead. Om daar extra aandacht aan te geven wordt er een mooie collectie met Skiffhead bedrukte roeikleding uitgebracht in samenwerking met Roeigoed en wordt er op zondag rond 17.30 uur (na onderstaande festiviteiten) een fust aangeboden.

 

Tijdens deze lustra-wedstrijden zijn er ook enkele activiteiten gepland. Iedereen is van harte welkom om de volgende festiviteiten mee te vieren:

 

  • ·     Botendoop diversiteit-skiff: zaterdag 26 maart om 12:30

In de pauze van de 25ste Jeugd- en Tweehead vindt de botendoop plaats van een veelkleurige skiff in regenboogkleuren, ontworpen en geproduceerd met het doel om diversiteit, gelijkheid en inclusie in de roeiwereld te bevorderen. Na een veiling tijdens de 137ste editie van de Nationale Studentenroeiwedstrijden VARSITY in juni 2021 werd De Hoop de trotse eigenaar van deze limited edition WINTECH RACING ROWING BLAZERS skiff.

 

  • ·     Doop van de vlotten: zondag 27 maart om 17:00 

Sinds enkele maanden liggen rondom het gebouw prachtige zandkleurige vlotten. Daar is een lang traject aan voorafgegaan. Terwijl de laatste boten van de 70ste Skiffhead de finish passeren, zullen de vlotten zondag 27 maart om 17.00 uur officieel gedoopt worden. Met dank ook aan een wel heel gulle geefster die de aanleg mede mogelijk gemaakt heeft. Ze zal op bijzondere wijze geëerd worden.

 

  • ·     Onthulling ‘De Punt’: zondag 27 maart om 17:15

11 jaar lag De Punt, het grootste relikwie dat De Hoop rijk is, in de opslag. Het met lood beklede door Michel de Klerk ontworpen ornament, dat aan de gevel hing van het De Hoop-gebouw uit 1923, staat al enige tijd afgedekt in de entreehal. Iedereen is welkom om zondag 27 maart om 17.15 uur de onthulling bij te wonen door Alice Roegholt, de directeur van het Amsterdamse School Museum Het Schip. Vlak voor de prijsuitreiking van de 70ste Skiffhead.

 

  • ·     Opening fust en prijsuitreiking: zondag 27 maart om 17:45

Om de festiviteiten te vieren wordt voorafgaand aan de prijsuitreiking van de Skiffhead vanuit het bestuur een fust aangeboden om met elkaar het glas te heffen.

 

Vooraankondiging Algemene Vergadering

Op dinsdag 10 mei vindt om 19.30 uur een Algemene Vergadering (AV) plaats, ook wel de jaarvergadering genoemd. Wij vragen u allen hier rekening mee te houden in uw agenda, zodat wij u in groten getale kunnen ontvangen.

 

Aanmelden voor deze vergadering zal in een later stadium mogelijk gemaakt worden via de agenda op de website.

 

Voordracht nieuwe Commissaris Zeilen

 

In de jaarvergadering zal Harald Kruithof na 4 jaar aftreden als commissaris zeilen. Het bestuur heeft besloten om in de jaarvergadering Cilia de Cock (zie profiel) voor te dragen als nieuwe commissaris zeilen. In de tussentijd wordt zij vast door Harald ingewerkt en woont zij bestuursvergaderingen bij. 

 

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur van K.A.R. & Z.V. 'De Hoop'

 

Oline van Wijnen, secretaris

Jannemieke ter Horst, voorzitter