Afschrijven van boten

Geplaatst op 05-07-2020  -  Categorie: Roeien  -  Auteur: Paula de Jonge en John Graham
Met ingang van 1 juli mochten we weer in meerpersoonsboten roeien. Het afschrijven van vieren en achten gaat nu nog via een apart online formulier. Met ingang van aanstaande woensdag 8 juli gaan we weer over op het normale afschrijfsysteem op onze site. Dat betekent dat vanaf maandag 6 juli weer alle boten 48 uur van tevoren kunnen worden afgeschreven (mits je natuurlijk de juiste bevoegdheid dan wel toewijzing hebt). Voor boten voor meer dan 2 personen kun je alleen voor starttijden vanaf woensdag 8 juli via het gewone systeem afschrijven. Voor morgen (maandag) en overmorgen (dinsdag) geldt voor afschrijvingen van een drie, vier, zes of acht nog het tijdelijke systeem via het aparte online formulier. 
De beperking van het zoveel mogelijk houden van 1,5 meter afstand van elkaar op het vlot en in het gebouw blijft gelden. Dat betekent dat zich maximaal 20 mensen tegelijk op het vlot mogen bevinden. In het afschrijfsysteem is het zo geregeld dat elk kwartier maximaal 5 boten afgeschreven kunnen worden en dat elk kwartier maximaal 15 mensen kunnen vertrekken (totaal aantal roeiers in verschillende boten opgeteld). Een en ander is verwerkt in het roeiprotocol voor volwassenen
Als gevolg van alle wijzigingen die in het systeem aangebracht moesten worden zullen de komende dagen een aantal boten twee keer in het systeem staan: één daarvan is dan tot woensdag geblokkeerd, maar die kan daarna afgeschreven worden; de ander kan alleen tot woensdag afgeschreven worden. De komende dagen is het daardoor misschien wat onoverzichtelijk, maar met ingang van woensdag zal alles weer duidelijk zijn. Als je fouten in het afschrijfsysteem tegenkomt, meld dat dan graag via nevjirhcsfa.[antispam].@karzvdehoop.nl.
Let op: Ook achten moeten gebruikmaken van het vertrekvlot voor loodsen 2, 3 en 4 of langs de zijkant van het gebouw. Het lange vlot voor loods 1 is slechts voor aankomende ploegen. Verder moeten alle ploegen binnen 10 minuten van hun afschrijftijd vertrekken. Indien de ploeg niet compleet is dan vervalt de afschrijving en moet een nieuwe afschrijving voor een ander tijdstip gemaakt worden. Het is belangrijk dat wij samenwerken om deze regels te volgen om te voorkomen dat wij het aantal vertrekkende ploegen per uur moeten verminderen.