Activiteiten zeilcommissie

Geplaatst op 11-02-2018  -  Categorie: Zeilen  -  Auteur: Stephen de Haseth, Philip Ledeboer en Bert van den Berg

Lezing Hendrik Kan Onnes 14/2

 Aanstaande woensdag vertelt Hendrik Jan Onnes over zijn zeilzwerftochten over de Oostzee, Atlantische Oceaan en de laatste tijd vooral over de Middellandse Zee. Motto: "Op reis - route onbekend". Woensdag 14-2 in de ledensociëteit, begint om 21:00 uur.

Studeersessie en kennisquiz 28/2

Twee weken later gaan we werken met zeekaarten, almanakken, stroomtabellen en getijdenapps. Aangevuurd door Dick Buitelaar knauwen we in twee/drietallen onze pennen kapot bij het plannen van een tocht over stromend water. Voor degenen die eerder bij onze vrienden van De Maas de cursus Theoretische Kust Navigatie volgden is dat (hopelijk) gesneden koek. Daarna bestoken we elkaar met pubquizvragen, bijvoorbeeld over welke lichten een zeesleper met een sleep van langer dan 200 meter 's nachts ook al weer voert (en echt, je komt zo'n kreng nog tegen ook op weg naar Engeland). Woensdag 28 februari in de ledensociëteit, begint om 20:30 uur.

Lezing Van Manen/Mulder over wereldreis 14/3

Weer twee weken later vertellen onze Hoop-roeiers/zeilers Sandra van Manen en Frank Mulder over hun wereldomzeiling. Ze zijn nu even een paar maanden thuis, maar vertrekken binnenkort weer naar Australië voor het tweede deel van hun tocht met de Blue Roger. Woensdag 14-3 in de ledensociëteit, begint om 20:30 uur 

We hopen op een grote opkomst. Neem vooral mensen mee, die je bevattelijk acht voor het zeilvirus. Het heerst.